Af - 17/11-15 16:10; Opdateret: 19/11-15 11:26

Gamle gadelamper kaster lys over unge iværksættereGamle gadelamper kaster lys over unge iværksættere

Gadelamper fra København har sat skub i flere unge iværksættere. Lamperne kan efter istandsættelse sælges videre for op mod 2.000 kroner stykket.

storybild

Magnus (tv) og Benjamin (th) køber brugte gadelamper, sætter dem i stand og sælger dem videre for knap 2000 kroner stykket. (Billede: PR-foto)

De gamle gadelamper, som Københavns Kommune siden maj er begyndt at erstatte med energibesparende LED-belysning, går som varmt brød. Kommunen har sat 7.000 københavnerlamper, som de også kaldes, til salg på Lauritz.com, og flere unge iværksættere har grebet muligheden for at lave en forretning ud af de rustikke lamper, som blev designet af stadsarkitektens kontor i Københavns Kommune i 1977.

Det gælder blandt andre de to unge iværksættere Magnus Malfilâtre, 20 år, og Benjamin Lazar, 23 år, som faldt over lamperne i sommer.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Vi kan begge godt lide det industrielle look. Vi købte syv lamper og satte dem i stand og lagde dem for sjov op på Facebook, siger Magnus Malfilâtre.

Derfra gik det stærkt. Hobbyprojektet udviklede sig på få uger til fuldblodsværksætteri. Alene i august satte makkerparret omkring 40 lamper i stand og solgte dem videre for 64.000 kroner, og i dag har de oprettet virksomheden KBHlampen IVS.

Iværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørst
Iværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørst

Magnus Malfilâtre læser HF-enkeltefag sideløbende med lampe-forretningen, mens Benjamin Lazar i dag arbejder på fuld tid i firmaet. Planen er, at de begge skal på fuld tid i nærmeste fremtid, siger Magnus.

Også den unge iværksætter Tobias Hinchely Pedersen, 24 år, medstifter af Winwin Business ApS, har bygget en forretning op omkring istandsættelse og videresalg af de gamle lamper.

- Det har vist sig at være rigtig god forretning. Lamperne er helt klart baggrunden for, at vi nu åbner en fysisk butik, der kombinerer salg af industrielt, genbrugsinteriør og vin.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

Butikken skal hedde Tyskenhavn & Tingfinderen og åbner efter planen i Knabrostræde i København inden årsskiftet.

På blandt andet Facebook, Instagram og Dba.dk kan man finde eksempler på andre, der på hobbybasis istandsætter og videresælger de eftertragtede københavnerlamper. For eksempel Steinbeck.dk på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx