Af - 20/09-15 08:25

Danske unge: Man skal være rig for at få et godt livDanske unge: Man skal være rig for at få et godt liv

Hvad er vigtigt for at få et godt liv? Det er drenge ikke enig med pigerne om. For drenge betyder det nemlig mere at blive rig end for piger.

storybild

Skal man være rig for at få et godt liv? Drenge og piger er i en ny undersøgelse ikke enige. (Billede: Polfoto)

Penge er kun papir - sådan lyder omkvædet i en sang fra 80'erne, men i nutidens Danmark er penge - og mange af dem - en af de tre vigtigste grunde til at få et godt liv.

Sådan svarer i hvert fald hver fjerde unge mand i en ny undersøgelse, som er foretaget på initiativ af Cphbusiness. Kun 14 procent af undersøgelsens adspurgte piger placerer dét at blive rig som en af de tre vigtigste grunde for at få et godt liv.

- Det betyder ret meget for mig at tjene mange penge. Hvis jeg får tilbudt et job til en lav løn, ville jeg ikke tage det, for så vil jeg ikke kunne opfylde de mål, jeg har lagt for livet, svarer 20-årige Issa Sultan fra Allerrød, der studerer finansøkonomi.

Stram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandet
Stram økonomi forhindrer ikke de unge i at holde ferie i udlandet

Issa Sultan drømmer om at arbejde som "luksus"-ejendomsmægler i New York, og for ham er det ekstremt vigtig at blive en succesrig ejendomsmægler, for så har han råd til de materielle gode, der er vigtige for ham:

- Jeg vil gerne eje nogle ting, som er lidt dyre. For eksempel vil jeg gerne bo i en strandvejsvilla og eje en fed bil, siger han.

Men den fede bil og strandvejsvillaen er i sidste ende ikke det værd, mener 22 årige Astrid Ljungqvist, der drømmer om at arbejde med marketing .

Jeg er vokset op med forældre, der har arbejdet meget og tjent mange penge, men i sidste ende er det ikke det værd, for du mister at være i nuet. Rigdom skal ikke være på bekostning af at være sammen med venner og familie.
Sådan siger Astrid Ljungqvist fra Kongens Lyngby.

Hun mener desuden også, at hun skal have tid til at nyde de penge, man tjener.

Er du interesseret i at læse om unge og deres økonomi, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE.

Migræne smadrer uddannelsesdrømme for tusindvis af unge kvinder
Migræne smadrer uddannelsesdrømme for tusindvis af unge kvinder

LÆS OGSÅ: Succes med at hjælpe unge mødre til en uddannelse

LÆS OGSÅ: 11 grunde til at du gerne må være fucked up i dine 20'ere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx