Af - 11/08-15 09:20; Opdateret: 11/08-15 10:28

18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

Christian 'Kornkongen' Bojesen bildte omverdenen - og til sidst også sig selv – ind, at han var en ung iværksætterkomet, som solgte korn for millioner af kroner. Efter et sygdomsforløb er han nu startet på en frisk som telesælger, fortæller han til metroxpress.

storybild

Den unge, nyudlærte landbrugselev Christian 'Kornkongen' Bojesen formåede sidste år at overbevise Børsen og andre tunge erhvervsmedier om, at han på rekordtid havde stablet en guldrandet kornmæglervirksomhed på benene, som omsatte for svimlende millionbeløb. I april i år afslørede metroxpress, at historien var pure opspind. Nu står Kornkongen frem og fortæller sin version af historien. (Billede: privat foto)

- Jeg undskylder mange gange over for mine omgivelser – næsten hele Danmark jo - der har troet på historien. Det er jeg godt nok ked af.

Sådan lyder det i dag fra den 18-årige iværksætter og nyudlærte landbrugselev Christian Bojesen, som sidste år udnævnte sig selv til Kornkonge og blev nomineret til iværksætterprisen Ivækstprisen for hans succes med sit kornmæglerfirma Skadholm Agro.

Ud af det blå fik han overbevist tunge erhvervsmedier som Børsen og Jyllands-Postens erhvervsflagskib Finans.dk samt TV 2 om, at han på bare et halvt år havde omsat for millioner af kroner.

Finans.dk åd historien om den entreprenante landbrugselev fra Sønderjylland råt og skrev i december sidste år et fascineret portrætinterview, hvoraf det fremgik, at Christian Bojesen havde omsat for 82,6 millioner kroner på et halvt år i 2014 og ville nå en omsætning på 110 millioner kroner i 2015.

Kunder om Kornkonges
Kunder om Kornkonges "millionomsætning" - Vi har aldrig købt noget

Men der var noget, der ikke stemte.

Metroxpress afslørede i april i år, at Christian Bojesens påståede kunder ikke havde købt noget af ham.

Det var en julehilsen på Christian Bojesens Instagram-profil, som han havde sendt til sine påståede kunder lillejuleaften 2014, som fældede Kornkongen. Julehilsnen indeholdt mailadresser på kunderne, og metroxpress kom i kontakt med 31 ud af 32 af hans påståede kunder. Ingen af dem havde købt så meget meget som et afpillet kornaks af ham.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, så like MX PENGE her

- Jeg vidste jo godt, at det var rent opspind. Jeg tænkte bare 'fuck, fuck', da jeg læste artiklen på Finans.dk. Jeg lå mange nætter bagefter og tænkte: 'Hvordan kan jeg få det her til at holde op igen'. Skal jeg skifte navn og flytte et andet sted hen? Men det ville jo ikke hjælpe noget.

Luksus-iværksætter erkender vildledende priser
Luksus-iværksætter erkender vildledende priser

Christian Bojesen har i dag svært ved at sætte ord på, hvad der fik ham til finde på historien.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg havde gang i for at være helt ærlig. Jeg gik rundt i min egen verden, og til sidst troede jeg selv på det. Historien tog magten fra mig. Det var ikke særlig fedt, og jeg håber ikke for andre, at de kommer ud i sådan noget, siger han og tilføjer:

Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup
Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup

- Jeg nød ikke medieomtalen. Ikke til sidst i hvert fald. I starten syntes jeg, at det var ret cool. Men det var jo opbygget på en fjer. Det blev jo vildere og vildere, og jeg kunne ikke styre det. Det var ikke sjovt at være mig mere, og det var derfor jeg blev indlagt i Aalborg, siger han med henvisning til, at han blev indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling, fordi han til sidst havde svært ved at skelne mellem den selvopfundne iværksættersucces 'Kornkongen' og Christian Bojesen, som med hans egne ord havde det ad helvede til.

Design-elskere snydt af fupmagere
Design-elskere snydt af fupmagere

Samtaler og medicin har nu fået ham på ret køl igen.

- I dag har jeg det fint, siger han og fortæller, at han nu vil holde sig langt væk fra det hurtige, unge iværksættermiljø, hvor succes måles i, hvor dyr champagne man kan købe i byen, og i stedet satse på at bygge en sund forretning op fra bunden. Stille og roligt.

Den 6. juli i oprettede han hjemmesiden WeyNet.dk, og han er nu forhandler for teleselskabet Maxtel, som benytter sig af Telenors netværk. Metroxpress har fået dette bekræftet af ejeren af Maxtel og kommunikationschefen i Telenor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx