Af Lars Dinesen - 02/10-14 12:10

Microsoft bliver trukket ind i dansk telekrigMicrosoft bliver trukket ind i dansk telekrig

Telenor håber at tiltrække flere mobilkunder ved at tilbyde gratis adgang til Microsofts Officepakke.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Microsoft trækkes nu ind i den indædte kamp om de danske telekunder. Det sker, når Telenor som en del af abonnementet tilbyder selskabets 600.000 kunder fri adgang til softwaregigantens populære Office-pakke.

Samtidigt får Telenor-kunderne også adgang til storagetjenesten OneDrive, der giver mulighed for at gemme for eksempel dokumenter, fotos og andre filer på en central server.

Microsoft tager fusen på folk og lancerer Windows 10
Microsoft tager fusen på folk og lancerer Windows 10

Med tiltaget håber Telenor at have smidt en trumf i den kamp om de danske telekunder, som det seneste år har betydet, at mobiltelefoni er blevet stadigt billigere, mens både mobil og netkunder får flere og flere tilbud om gratis indhold som for eksempel musik, film, e-bøger, aviser og nu altså også til programmer, der normalt er dyre at bruge.

Danske studerende får gave af Microsoft
Danske studerende får gave af Microsoft

- Alt for ofte ser man, at de nye, spændende tiltag bruges som lokkemiddel for nye kunder, mens alle dem, der har været kunder i årevis, skal betale ekstra, siger Telenors administrerende direktør, Marek Slacik, med henvisning til, at tilbuddet om adgang til Officepakke og 100 gigabyte plads på OneDrive også gælder Telenors eksisterende kunder.

Ifølge Microsoft er det første gang noget sted i verden, at Officepakken, der igennem mange år har været den mest udbredte, når det gælder tekstbehandling, regneark, database- og præsentationsprogrammer, bliver en del af et mobilabonnement.

Microsoft køber Minecraft-spillet
Microsoft køber Minecraft-spillet

- For år tilbage var Office en softwarepakke, som man købte i en butik. I dag er Office noget helt andet - det er en tjeneste, man abonnerer på, ligesom man har et mobilabonnement. For os er det oplagt at gå sammen med Telenor, siger Niels Soelberg, der er administrerende direktør for Microsoft Danmark.

Ifølge Telenor vil adgangen gælder alle kunder med et såkaldt Fri+ familieabonnement, samt alle erhvervskunder med en Fri+ Businessaftale.

Efter Microsoft-opkøb: Nu kan det være slut med Nokia-telefoner
Efter Microsoft-opkøb: Nu kan det være slut med Nokia-telefoner

Både programmer og OneDrive kan bruges fra alle pc'ere, Mac-computere, tablets og smartphones fra 8. oktober.

LÆS OGSÅ: Snart kan du tale dansk med alle mennesker på jorden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx