Af - 31/10-15 10:22; Opdateret: 26/11-15 16:57

Det giver danskerne til  Halloween-børn der rasler ved døreneDet giver danskerne til Halloween-børn der rasler ved dørene

Det er god business at rasle ind til Halloween. Ny undersøgelse viser nemlig, at der oftere ryger kontanter end slik i de tiggende små monstre og genfærds indsamlingsposer.

storybild

Der bliver giver flere mønter end slik, når børnene i weekenden tigger ved dørene. I hvert fald, hvis man skal tro Metroxpress' nye undersøgelse. (Billede: Polfoto)

I weekenden vil børn udklædt som genfærd og gespenster forsøge at skræmme sig til slik og andre gode sager på villaveje og i opgange.

Men faktisk bliver der oftere lagt penge i deres indsamlingspose end frugt, slik og rosiner. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Metroxpress.

Her svarer mere end en tredjedel af de danskere, der tidligere har haft besøg af tiggende, udklædte monstre og spøgelser, at de mætter børnene med mellem 1-20 kroner.

Til sammenligning giver kun lidt flere end hver femte børnene slik, frugt og rosiner.

Kan du godt lide at læse om pengerelaterede emner, så like MX Penge og bliv opdateret om emnet.

Som forsker overrasker det mig, at penge overgår slik og rosiner. Vi har selvfølgelig set det forekomme, at folk giver penge, men at der ligefrem er flere, der giver penge, havde jeg ikke regnet med.
Det siger Caroline Nyvang fra Dansk Folkemindesamling ved Det Kongelige Bibliotek.

Hun mener, at det kan skyldes en stigende tendens til at fokusere på børnenes sikkerhed.

- Vi har erfaret, at nogle forældre ikke er særlig glade for, at deres børn modtager slik fra fremmede. I USA er der nemlig blevet givet giftigt slik til børnene til Halloween og fastelavn, siger Caroline Nyvang.

GALLERI: Her er 8 uhyggelige græskar
GALLERI: Her er 8 uhyggelige græskar

Hun fortæller, at det typisk er de ældre børn, som går uden for deres lokalområde, som spørger efter penge. Dels fordi de har en større interesse for penge, og dels fordi de yngre rasler i nærområdet, hvor man typisk ser, at naboerne på forhånd har aftalt en fælles politik om, hvor meget slik man giver.

Der er dog også en stor risiko for, at man som udklædt spøgelse går tomhændet hjem. For en tredjedel af dem, der har haft besøg af tiggende udklædte uhyre, giver nemlig hverken penge, frugt eller søde sager, viser undersøgelsen.

Hus sælges... med spøgelse
Hus sælges... med spøgelse

Undersøgelsen viser samtidig, at der også til fastelavn er en klar overvægt, der giver penge fremfor slik og søde sager til de raslende. Næsten seks ud af ti giver penge til de festligt udklædte børn, mens lidt flere end én ud af ti giver frugt eller søde sager.


LÆS OGSÅ: TV: Nikita Klæstrup: Sådan scorer du i dit halloween-kostume

LÆS OGSÅ: TV: Sådan udhuler du dit græskar på nul komma fem

LÆS OGSÅ: Elev: Vi troede, han havde klædt sig ud til Halloween

LÆS OGSÅ: Børn tog billede med udklædt gerningsmand før han angreb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx