Af - 26/08-15 14:09

Danskerne arbejder 30 minutter mere om ugenDanskerne arbejder 30 minutter mere om ugen

Danskernes daglige fritidstid er blevet seks minutter kortere, for vi arbejder i gennemsnit 30 minutter mere om ugen end før.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er top fem over de brancher, hvor der arbejdes flest timer, og top fem over de brancher, hvor medarbejderne arbejder færrest timer. Kilde: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Nogle forældre har svært ved at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen. Og nu bliver det endnu svære.

Danskernes ugentlige arbejdstid er nemlig steget med 30 minutter på to år. Det viser en ny og omfattende undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Nu tilbringer danskerne 37,6 timer på arbejdet, inden de kan gå på weekend.

21-årige Sophie: De fleste unge gider ikke arbejde og knokle
21-årige Sophie: De fleste unge gider ikke arbejde og knokle

Og vi kan lige så godt begynde at indrette vores kontor med lidt mere hjemmelig hygge, for ifølge arbejdsmarkedsekspert kommer vi til at arbejde endnu mere i fremtiden:

- Når der først kommer gang i hjulene igen, kan vi godt forvente, at den ugentlige arbejdstid vil stige, siger Laust Høgedahl, der er arbejdsmarkedsforsker ved Center for Arbejdsmarkedsforskning 'CARMA' ved Aaalborg Universitet.

Han forklarer, at danskernes arbejdstid nøje hænger sammen med efterspørgslen på arbejdskraft. Nu hvor vi er på den anden side af en finanskrise, kan vi godt forvente, at efterspørgslen på arbejdskraft vil stige, og det øger arbejdstiden.

Danskerne betaler sig fra beskidt arbejde
Danskerne betaler sig fra beskidt arbejde

Med 42 ugentlige arbejdstimer er 'transport af gods' den branche, hvor medarbejderne ugentligt ligger flest timer. Der er faktisk en forudsætning for, at du kan arbejde som vognmand:

Hvis der kom en chauffør ind i min butik og sagde, at han kun ville arbejde 37 timer om ugen, ville jeg ikke kunne ansætte ham. 37 timer kan ikke gøre det.
Det siger Jørgen Buhl, der er formand for Østjyllands Vognmandsforening.

37 timer er ikke nok, da chaufførerne kører for kunderne i, hvad der svarer til en normal arbejdsdag. Hertil ligger chaufførerne så en time til, da de skal køre bilen på plads om aftenen, ligesom de skal hente bilen og køre den ud til kunden, inden den normale arbejdsdag begynder.

Men de flere timer end gennemsnittet er ikke en bagatel, bare fordi de bliver tilbragt bag rettet på en lastvogn.

- Vi skal være koncentreret hele tiden. Det er jo store vogntog vi kører med, så vi skal holde ekstra øje med cykellister og andet. Det kræver især koncentration, når vi kører i byen, siger Jørgen Buhl.

Mænd onanerer på arbejdspladsen - dum ide siger ekspert
Mænd onanerer på arbejdspladsen - dum ide siger ekspert

LÆS OGSÅ: Sådan kan hårdt arbejde og tunge løft påvirke din evne til at blive gravid

LÆS OGSÅ: Kristian: Jeg SKAL komme til at leve af det her

LÆS OGSÅ: Forsker: Vi skal arbejde 12 minutter mindre om dagen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx