Af - 01/05-14 10:26

Populær natklub skal betale 50.000 i bødePopulær natklub skal betale 50.000 i bøde

Virksomheden KMG Night, der driver natklubben Sukkerbageren i indre København, er idømt 50.000 kroner i bøde for at spamme danskere.

storybild

Natklubben Sukkerbageren får bøde på 50.000 kroner for spam. Her ses Nik og Jay optræde på klubben. (Billede: GONZALES PHOTO MATHIAS BOJESEN)

Vi troede, at det var lovligt.

Sådan lød forklaringen i Østre Landsret fra diskoteket Sukkerbageren, som blev anmeldt af Forbrugerombudsmanden for at sende i alt 5.000 e-mails og sms-beskeder med reklamer for natklubben til forbrugere uden deres samtykke.

Men det var ikke lovligt, og derfor skal Sukkerbageren nu betale 50.000 kroner i bøde for spam, fastslår Østre Landsret.

Efter politianmeldelse: L'easy svarer på kritik
Efter politianmeldelse: L'easy svarer på kritik

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i december 2012 KMG Night for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam.

Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse gav det ikke KMG Night ret til at sende reklamemateriale til forbrugerne, fordi de havde givet samtykke til et selskab i samme koncern.

- Jeg er tilfreds med dommen. De uanmodede reklamer blev sendt ud til et meget stort antal personer, og dommen fastslår, at det har betydning for, hvor stor en bøde natklubben skal betale, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Peter fra L'easy meldt til politiet
Peter fra L'easy meldt til politiet

Han mener, at sagen sagen understreger, at det kun er det selskab, som forbrugerne har givet samtykke til, som må sende dem reklamer. Samtykket gælder ikke andre selskaber i samme koncern.

- Spam er desværre et stort problem, som jeg får mere end tusind klager klager over hver måned.

Mx.dk vil forsøge at få en kommentar fra ejerne af Sukkerbageren.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx