Af - 26/07-15 17:58; Opdateret: 26/07-15 18:36

Sådan undgår du at blive snydt, når du kigger på lejeboligSådan undgår du at blive snydt, når du kigger på lejebolig

11 gode råd til en sikker boligjagt, så du ikke ender med at blive snydt.

Bildstrecke im Grossformat »
Sørg altid for at få alle aftaler på skrift. Mundtlige aftaler kan være svære at dokumentere ved eventuel uenighed med udlejer. Undersøg, hvem der ejer boligen, du vil leje. Hvis der er tale om privat udlejning, så kræv at se dokumentation for ejerskabet. Se altid boligen, før du accepterer en lejekontrakt eller overfører penge. Sørg altid for at få fremvist boligen, du skal leje, inden du underskriver en lejekontrakt eller overfører penge for depositum. Tjek huslejen. Vær opmærksom på, at der er regler for, hvor stor din husleje må være. Du kan altid rådføre dig om lejens størrelse hos huslejenævnet i den kommune du bor i. Fotografering af lejemålet. Skulle der være fejl og mangler, skal du give udlejer skriftlig besked senest 14 dage efter, at du har overtaget lejemålet.  Tjek om fremviste lejlighed stemmer med lejekontrakt. Vær opmærksom på at lejekontrakten stemmer overens med boligen du får fremvist. Hvis udlejer viser en anden lejlighed frem end den, som du reelt skal lejes, så bør du være tilbageholdende med underskrivelse og overførelse af depositum. Betal aldrig kontante beløb i forbindelse med fremvisning af et lejemål eller i forbindelse med indgåelse af en lejeaftale. Sørg i stedet for at pengene bliver indbetalt på en dansk bankkonto, så du altid kan bevise, at du har betalt eksempelvis depositum og forudbetalt husleje. Betal aldrig kontante beløb i forbindelse med fremvisning af et lejemål eller i forbindelse med indgåelse af en lejeaftale. Sørg i stedet for at pengene bliver indbetalt på en dansk bankkonto, så du altid kan bevise, at du har betalt eksempelvis depositum og forudbetalt husleje. Lad dig ikke presse. Vær på vagt, hvis udlejer vil have dig til at skrive under med det samme. Betal aldrig penge under bordet da det er ulovligt. Juridisk har du ingen mulighed for at få beløbene retur.

11 ting, som du skal være opmærksom på, når du kigger på lejebolig. Kilde: Lejebolig.dk

Højsæsonen for underskrifter på lejekontrakter er lige om hjørnet. Efterspørgslen på en lejebolig overstiger typisk udbuddet, og det får mange lejeboligsøgende til at forhaste sig ind i lejeaftaler. Det er der desværre nogen, som vælger at udnytte.

Michael Eggert, direktør hos Lejebolig.dk, forklarer, at de sociale medier har gjort markedet mere usikkert:

- Folk er begyndt at finde lejligheder gennem de sociale medier - for eksempel på Facebook, og der foregår der ingen validering af annoncerne. Her er vi (lejebolig.dk, red.) ikke inde over annoncerne for at tjekke, om det er en oprigtig udlejer, siger han.

Tjeklisten til dig, der skal købe andelsbolig
Tjeklisten til dig, der skal købe andelsbolig

Michael Eggert fortæller, at det ofte er unge, der bliver fuppet, fordi de ikke er lige så kritiske som de ældre.

Klik galleriet igennem, som er øverst i artiklen for at få 11 råd til din lejebolighandel.


LÆS OGSÅ: Hjælp til unge uden bolig: Flydende studieby med minilejligheder

LÆS OGSÅ: BLOG: Drop nu kampen for udkantsdanmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx