Af - 07/01-17 10:14

Johan droppede ud af gymnasiet: Nu tjener han millioner på at spille computerJohan droppede ud af gymnasiet: Nu tjener han millioner på at spille computer

Den 23-årige, danske e-gamer Johan Sundstein lever GODT af at spille computerspil.

Danske Johan Sundstein er 23 år og millionær. Han droppede ud af 1.g for at spille computerspil. I sidste måned vandt hans computerspilhold en million dollar. Her ses en af hans videoer.

Hvis man er vokset op i en tid, hvor man på kassettebånd loadede sine simple skydespil på Commodore 64'eren og ikke har beskæftiget sig synderligt med computerspil siden, kan det måske være svært at fatte, at man man i dag kan gøre det til en guldbelagt levevej at spille computerspil.

For den 23-årige danske e-sportudøver Johan ' Sundstein er det omvendt en selvfølgelighed. I 1.g droppede han ud af gymnasiet for at forfølge drømmen om at blive professionel computerspiller, skriver Politiken.dk.

- Rektoren var bestemt ikke glad for at høre, at jeg ville stoppe. Hun sagde, at jeg lød som en forkælet unge, når jeg hellere ville spille computerspil end gå i skole og få en uddannelse. Men jeg var bare ikke til mere skole. Jeg har jo spillet Gameboy og computer, siden jeg har sad på potten, og jeg ville videre den vej, siger Johan Sundstein til Politiken.dk.

Københavns Kommune investerer i e-sportscenter
Københavns Kommune investerer i e-sportscenter

Det er lykkedes til overmål. På hjemmeside Wiki.teamliquid.net fremgår det, at Johan Sundsteins personlige pengepræmier løber over i over en million dollar.

- Tre gange har jeg været med til at vinde en majorturnering, hvor præmien var 1,1 millioner dollars. Men vi deler jo, siger han til Politiken.dk.

I øjeblikket er han en af fem professionelle spillere på e-sportholdet 'OG', og i sidste måned - den 12. december - vandt holdet, dets træner og manager turneringen The Boston Major 2016 og førstepræmien på en million dollar svarende til godt og vel syv millioner kroner, altså en god million danske kroner til hver.

I dag har han specialiseret sig i online, multiplayer-spillet Dota 2, som kræver noget mere overblik og strategiske evner end at trykke på joystickets skydeknap i Commodore 64-æraen.

Nordisk Film og FC København stifter esportsteam
Nordisk Film og FC København stifter esportsteam

I august blev det til en mere beskeden 9-12. plads i The International 2016 i Seattle. Trods den sekundære placeringen, indbragte præstationen holdet en pengepræmie på 312.000 dollar eller mere end 2,1 millioner kroner, hvilket vidner om hvor store pengene er blevet i e-sports.

E-sport hitter: Elever jager drømmen om gaming på fuld tid
E-sport hitter: Elever jager drømmen om gaming på fuld tid

Det er ikke uden grund, at superligaklubben FC København og Nordisk Film tidligere på ugen fik sammen om at spytte et to-cifret millionbeløb i at oprette et professionelt e-sportshold.

E-sport-branchen anslås årligt at omsætte for omkring tre milliader kroner.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Nu står kendisparret frem: Vi følte...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx