Af - 14/01-14 07:00; Opdateret: 14/01-14 09:31

'Arvinger'-effekten: Advokater spinder guld på dramaserie'Arvinger'-effekten: Advokater spinder guld på dramaserie

DR's dramaserie 'Arvingerne' har fået antallet af henvendelser til landets familieretsadvokater til at eksplodere. Brancheorganisation er glad for, at serien bryder med et tabu.

storybild

DR's nye dramaserie 'Arvingerne' har fået antallet af henvendelser om oprettelse af testamente til at eksplodere hos landets advokater. (Billede: Polfoto/OLUFSON JONAS)

Gro, Frederik, Emil og deres indtil for nyligt ukendte lillesøster Signe, fra DR's 'Arvingerne' har fået danskerne til at tænke fremad. Antallet af henvendelser angående oprettelse af testamente er eksploderet hos landets familieretsadvokater.

Chok ved død: Børn kan stå med 0 kr. i arv
Chok ved død: Børn kan stå med 0 kr. i arv

Hos landets største advokatkæde, Advodan, er antallet af unikke besøgende på hjemmesiden, fra 1. til 12. januar, steget fra 721 til 1487, på den del som omhandler arv og testamente, i forhold til samme periode sidste år. En stigning på 106 procent. Antallet af henvendelser om arv og testamente, via online kontaktformular, er steget med hele 143 procent.

DR1 rammer plet med ny dramaserie
DR1 rammer plet med ny dramaserie


- Ja, vi har oplevet en stor stigning i henvendelser. Jeg har eksempelvis et ældre ægtepar på henholdsvis 71 og 69 år, som ikke har børn sammen, men hver har børn fra tidligere ægteskab, som henvendte sig om et møde specifikt på baggrund af tv-serien, siger bestyrelsesformand for Advodan Poul Jost Jensen, og tilføjer:

Bliv klogere på hende den nye fra 'Arvingerne'
Bliv klogere på hende den nye fra 'Arvingerne'

- Det skal ikke herske skyggen af tvivl om, at det er et indtægtsområde for os. Et testamente koster 4400 kroner hos os, og for hele branchen er det nok et sted mellem 4000 og 6000 kroner.

Trine Dyrholm: 'Alle skal gøre op med deres familie'
Trine Dyrholm: 'Alle skal gøre op med deres familie'

Hos brancheorganisationen Danske Familieadvokater nikker man genkendende til tendensen, hilser tv-serien velkommen, og glæder sig over, at den gør op med et tabubelagt emne.

Skilsmisseforældre bytter bil og bolig for barnet
Skilsmisseforældre bytter bil og bolig for barnet

- Hvad der skal ske, når man dør, er et emne som kan være rigtig svært at tale om. Men nu kan folk sidde og se serien og sige 'sådan skal det i hvert fald ikke ende for os'. Den hjælper folk til at få taget snakken, inden det er for sent. Og det, jeg hører, når jeg taler med kolleger i branchen, er, at alle har fået flere henvendelser efter serien, siger formand for Danske Familieadvokater, Helle Larsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx