Af - 30/11-15 16:31

Louise giver brugte julegaver til jul - det kunne halvdelen af danskerne også finde påLouise giver brugte julegaver til jul - det kunne halvdelen af danskerne også finde på

Louise tøver ikke med at købe sine julegaver brugt - og hun er langt fra den eneste. Ny undersøgelse viser, at halvdelen af danskerne kunne finde på at give en brugt julegave i år

Bildstrecke im Grossformat »
- I december 2014 så vi en markant stigning på søgninger efter Royal Copenhagen. I forhold til december 2012 var søgningen i december 2014 steget med 374 procent, siger Sofie Folden Lund, kommunikationschef på Den Blå Avis. I december 2014 var der 90.000 søgninger på Royal Copenhagen på Den Blå Avis. Søgningerne på Lego er steget med 84 procent fra december 2012 til december 2014. I december 2014 var der 90.000 søgninger på Lego på Den Blå Avis. Kilde: Den Blå Avis, Sofie Folden Lund, kommunikationschef. 106 procent. Så meget er antallet af søgninger på HAY steget i december 2014 målt i forhold til december 2012. I december 2014 var der 68.000 søgninger på HAY-møbler og -accessories på Den Blå Avis. Kilde: Den Blå Avis, Sofie Folden Lund, kommunikationschef. Siden december 2012 til december 2014 er søgningen på iPhones steget med 57 procent. I december 2012 var der nemlig 208.000 søgninger på iPhones, og i december to år efter var der hele 326.000søgninger på iPhones på Den Blå Avis. Kilde: Den Blå Avis, Sofie Folden Lund, kommunikationschef. I december 2014 er antallet af søgninger på Playstation 3 steget med 123 procent målt i forhold til december 2012. I alt var der 98.000 søgninger i december 2014. Kilde: Den Blå Avis, Sofie Folden Lund, kommunikationschef. - Jeg synes, man skal skrive på sin ønskeliste, hvis det er i orden, at ens gaver er købt brugte. Sådan har man en slags tilladelse til at give bruge varer i julegave, og man har derfor helgarderet sig, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea. Trendsales har på www.Trendsales.dk spurgt 2520 brugere, om deres forhold til at købe brugte julegaer. Undersøgelsen viste at: 95 procent ville blive glade for en brugt-julegave. 85 procent ville gerne give en brugt-julegave og 29 procent opfordrer deres nærmeste til at give brugte-gaver. Knap hver anden dansker (48 procent) har handlet med brugte varer for nyligt. Det viser undersøgelsen foretaget af YouGov for Den Blå Avis.

Her kan du se, hvilke varer der var mest søgt på i december 2014 på Den Blå Avis.

Når gavepapiret bliver taget af gaverne 24. december, og gaven kommer til syne, vil det langt fra være alle gaver, som bliver givet med byttemærke på og i original emballage.

I år er danskerne er nemlig meget åbne for at give brugte julegaver. Halvdelen af danskerne svarer i en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Den Blå Avis, at de i år godt kan finde på at give en brugt julegave.

Skandinaviens største second hand-modebazar Trendsales har tilsvarende gennemført en undersøgelse blandt deres brugere, der viser, at 85 procent gerne ville give en second hand-julegave.

Kan du lide at læse om julegaveindkøb og forbrug, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX PENGE på Facebook.

En af dem, der skal på jagt i antikvitetsbutikker, på genbrugssiderne og på loppemarkeder inden datoen rammer den 24. er 36-årige Louise Johansen.

- Jeg er ligeglad med, om de gaver jeg giver, er brugte eller ej, så længe jeg med sikkerhed ved, at modtageren ønsker sig tingen. Jeg vil bare kunne være sikker på, at gaven ikke skal byttes, siger Louise Johansen.

De sidste mange år har hun eksempelvis købt brugt legetøj til børnene i julegave. I år overvejer hun at give sin mor en brugt Georg Jensen juletræsstjerne, som moren har ønsket sig. Når gaven er brugt, koster den mindre, og så får Louise Johansen råd til at give modtageren lidt mere.

Derfor bruger du ALTID for mange penge i byen
Derfor bruger du ALTID for mange penge i byen

Folk er altid blevet glade for mine gaver, også selvom de ikke er købt nye. Jeg har givet gaver, som folk ønskede sig, men som man ikke kunne købe fra nye. Sådan ved folk, at jeg har brugt tid på genbrugssider for at finde netop den gave.
Det siger Louise Johansen.

Og der er også oprigtige smil på de fleste læber, når man pakker en gave op, som er købt brugt. 58 procent svarer nemlig i undersøgelsen fra Den Blå Avis, at de ville blive glad for en brugt gave.

Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele
Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele

- Vi ved godt, at de brugte ting, der bliver sat til salg, ikke er nogle underlige, gamle ting, der lugter af mug. Det er fine gode ting. Men for få år siden var det slet ikke til debat at købe brugte gaver. Det kan jeg blandt andet se ud fra mine tidligere undersøgelser, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea.

Hun forklarer, at folk i dag er mere vante med at købe brugt til sig selv, og derfor er der ikke længere noget fremmede ved at købe det til andre

Deleøkonomi hitter hos de unge
Deleøkonomi hitter hos de unge

På Den Blå Avis har man de sidste fire år set en stigning i antallet af søgninger i december. Og statistikkerne sladrer også om, hvilke brugte ting, danskerne i december særligt er interesseret i at købe.

- Danskerne er ude efter brugt boligudstyr såsom vaser, lamper og stole eller designklassikere. Brugt elektronik og legetøj er også populært, siger kommunikationschef hos DBA, Sofie Folden Lund.

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen for at se, hvilke ting der helt konkret bliver søgt mest efter i december på Den Blå Avis.

Hver tredje under 30 benytter sig af deleøkonomi
Hver tredje under 30 benytter sig af deleøkonomi

LÆS OGSÅ: Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx