Af - 20/01-14 08:40

Her vil kommunen låne dig penge til at bygge husHer vil kommunen låne dig penge til at bygge hus

Politikerne i Assens Kommune på Fyn vil give attraktive tilfyttere mulighed for at låne penge af kommunekassen.

storybild

Hygge i fynske Assens - nu laver kommunen et ambitiøst tiltag for at få attraktive indbyggere til kommunen. (Billede: Google)

Politikerne i Assens er trætte af realkreditinstitutternes stramme udlånspolitik. Derfor behandler de i dag et banebrydende forslag på et økonomiudvalgsmøde, der går ud på, at kommunen skal tilbyde en finansieringsordning af kommunens byggegrunde.

Assens har før forsøgt at sætte byggegrundpriserne ned, men det var ikke nok, siger kommunaldirektør Henning Qvick til DR Fyn:

- Vi har sat priserne ned, men det er ikke nok i forhold til, hvordan markedet er. Derfor ser vi på at lave nogle mere fleksible finansieringsordninger, hvor man kan lægge 15 procent af byggegrundens pris og de sidste 85 procent kan finansieres via sælgerpantebrev.

Bliver forslaget vedtaget i dag, bliver der sendt en henvendelse til statsforvaltningen, som skal komme med en vurdering af, om det er lovligt, at kommunerne laver finansieringsordninger for borgere, som vil købe byggegrunde.

Det handler om overlevelse for Assens Venstre-borgmester Søren Steen Andersen siger, at kommunen er nødt til at være kreativ for at overleve.

- Vi kan ikke leve med et Danmark, der er ved at knække midt over. Vi oplever ikke, at ministrene har lyst til at tage sig af problemet og heller ikke, at kreditforeningerne interesserer sig for det. Så står vi tilbage med et behov for at få solgt nogle grunde og få nogle gode skatteydere ind.

For et år siden nedsatte Assens Kommune prisen på byggegrunde med 33 procent for at sætte gang i salget, men uden held. Kommunen solgte samlet set kun 3 byggegrunde i 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Cristiano Ronaldo: ‘Ingen kommer til...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx