Af Ritzau - 08/03-17 18:31

30.000 transportarbejdere får ny overenskomst30.000 transportarbejdere får ny overenskomst

Bedre lønninger og et tryggere familieliv er nogle af punkterne i et nyt forlig på transportområdet.

storybild

Der er blevet indgået forlig om en ny overenskomst for 30.000 transportarbejdere, skriver Fagbladet 3F. Genrefoto. (Billede: Colourbox)

Cirka 30.000 chauffører, lagerarbejdere, skraldemænd og flyttemænd på transportområdet har fået ny overenskomst.

Det er 3F's Transportgruppen og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, der onsdag har indgået forlig.

Det skriver Fagbladet 3F.

Forhandlingssekretær i 3F Transport, Kim Rene Busch, peger på forbedret realløn, nye værn mod løndumping og et tryggere familie- og seniorarbejdsliv som vigtige punkter.

- Den fornyede overenskomst favner ønskerne hos 3F'erne på transportområdet.

- Resultatet er udtryk for mod og nytænkning og giver plads til aftaler tilpasset 3F-medlemmernes ønsker, siger Kim Rene Busch til Fagbladet 3F.

Der kommer et større beløb på lønsedlen, idet månedslønnen for en 37-timers arbejdsuge stiger med mindst 1700 kroner over de næste tre år.

Derudover bliver de nuværende 22 seniorfridage udvidet med ti ekstra fridage. Seniorer får i alt 32 fridage, hvis de har højst fem år, til de kan få folkepension. Samtidig indføres retten til to børneomsorgsdage om året.

Indbetalingen på to procent oven i lønnen til den særlige opsparing til hver enkelt ansat fordobles til fire procent oven i lønnen.

Forliget indeholder også samme regler og tiltag mod underbetaling hos underleverandører som i 3F Transports aftale med DI. Den blev indgået i weekenden.

For skraldemændenes vedkommende sker der lønstigninger for dem, der arbejder med tømninger af minicontainere. De får 1,6 procent i såvel 2017, 2018 og 2019.

Chaufførerne kan se frem til forbedrede forhold ved barnets første sygedag.

Parterne er blevet enige om, at hvis barnet bliver sygt, mens medarbejderen er på arbejde eller efter arbejdstids ophør, har medarbejderen ret til barnets første hele sygedag den følgende dag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Politiet bekræfter: Vi har ham! Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx