Af - 27/04-14 17:05; Opdateret: 28/04-14 09:21

Ny tjeneste matcher unge der vil dele boligNy tjeneste matcher unge der vil dele bolig

En ny online-tjeneste gør det muligt at danne et bofællesskab på nettet, så en gruppe af studerende kan søge en stor bolig sammen.

storybild

På grund af mangel på studieboliger har Aarhus Kommune sat 22 skurvogne op. Det problem vil danske iværksættere gerne løse med nyt koncept. (Billede: BUSK SOFIA)

En fem-værelses lejlighed på Christianshavn til 15.000 kroner om måneden lyder måske ikke umiddelbart som den ideelle studiebolig.

De færreste unge har råd til at betale så mange penge selv, og for udlejeren er det svært at finde fem personer, der kan flytte ind samtidig.

Men det problem er der en løsning på, lyder det fra den danske online-virksomhed Findroommate.dk.

Boligsøgende baby-video hitter på Facebook
Boligsøgende baby-video hitter på Facebook

Iværksætterne bag hjemmesiden har netop lanceret en ny tjeneste, hvor unge og studerende, som ikke nødvendigvis kender hinanden i forvejen, kan finde sammen i en gruppe og søge en bolig sammen.

- Det er et kæmpe problem, at der ikke er studieboliger nok, og det vil vi gerne gøre noget ved. Mange store boliger er svære at udleje, fordi de er så dyre, at folk ikke har råd til at betale det alene. Derfor har vi gjort det muligt at gå på boligjagt sammen i en gruppe, siger direktør og medstifter Kristian Matthes.

Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej
Tusindsvis af nye ungdomsboliger på vej

26-årige Matilde Bram Nielsen er en af de studerende, der har benyttet sig af muligheden for at finde nogle room-mates, der gerne vil flytte sammen:

- Det er sjældent, at man lige har fire venner, der har brug for at bo det samme sted og kan betale det samme. Så det åbner helt klart for nogle muligheder, siger Matilde Bram Nielsen.

Findroommate.dk, der ind til videre har etableret sig i Danmark og Sverige, håber på at udvide konceptet til de 10 største studie-byer i verden, forklarer Kristian Matthes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Nadia Shila sagsøger hospital:...
bt.dk
Efterforskerne jagter drabsmand:...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx