Af Ritzau - 11/12-16 13:04

Første direkte flyrute åbner mellem Europa og AustralienFørste direkte flyrute åbner mellem Europa og Australien

Det australske flyselskab Qantas åbner direkte flyrute mellem Perth og London i 2018. Turen vil tage 17 timer.

storybild

Qantas åbner den første direkte flyrute mellem Europa og Australien i marts 2018. Turen kommer til at tage 17 timer. (Billede: Reuters/David Gray)

Snart kan man sætte sig i et fly fra London og flyve direkte uden mellemlandinger hele vejen til Perth i det vestlige Australien.

Det australske flyselskab Qantas åbner ruten London-Perth i marts 2018, og det bliver den første direkte flyrute mellem Europa og Australien. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Topchefen i Qantas, Alan Joyce, lover, at flyet - en Dreamliner - er indrettet med komfortable sæder til den lange tur.

- Da Qantas skabte "Kænguru-ruten" til London i 1947, tog turen fire dage og ni stop. Nu tager det bare 17 timer fra Perth uden stop, siger topchefen i pressemeddelelsen.

- Det er en revolutionerende rute fløjet af et revolutionerende fly. Australierne har aldrig haft en direkte rute til Europa før, så det her åbner for meget store muligheder, tilføjer han og henviser til øget turisme og handel.

Den 14.498 kilometer lange rute bliver fløjet med flytypen Boeing 787-9 Dreamliner, og turen kan altså tilbagelægges på omkring 17 timer.

Indtil nu har en tur mellem Europa og Australien altid krævet mindst en mellemlanding i for eksempel Singapore eller Dubai. Men de nye flytyper bruger mindre brændstof og gør det muligt at flyve over længere stræk.

Dreamlineren får plads til 236 passager, som kan vælge billetter i tre forskellige prisklasser. Qantas oplyser ikke, hvad det kommer til at koste.

De første billetter bliver sat til salg i april 2017.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx