Af - 17/03-17 17:18

Kendt tøjfirma sagtsøgt: Varerne ligner for meget H&MKendt tøjfirma sagtsøgt: Varerne ligner for meget H&M

En top, et sæt støvler og en tanktop fik bægeret til at flyde over.

storybild

Arkivfoto fra Coachella 2013. (Billede: Scanpix/Christopher Polk)

Den amerikanske tøjkæde Urban Outfitters er blevet sagsøgt af den store californiske musikfestival Coachella over en strid om tøj.

Det skriver WWD Magazine.

Tøjkæden Urban Outfitters burde i teorien gå i hånd i hånd med den amerikanske stat Californiens svar på Roskilde Festival. Ikke desto mindre sagsøger festivalen nu det store tøjmærke, der blandt andet har en butik på Strøget i København, for at vildlede forbrugerne.

Foto: Scanpix.

En del af musikfestivalens anke er, at når man google-søger efter 'Coachella Clothing,' altså festivalnavnet i kombination med tøj, så dukker tøj fra Urban Outfitters op - og altså ikke festivalens eget merchandise-linje, der er skabt i officielt samarbejde med svenske H&M.

Folk undres over denne top fra kendt tøjkæde: Det er jo ikke tøj?
Folk undres over denne top fra kendt tøjkæde: Det er jo ikke tøj?


Den store amerikanske tøjkæde havde en hel linje under navnet 'Free People,' der alle bar navne som 'Coachella Boot,' 'Coachella Mini dress' eller 'Coachella pocket tank.' Det mener folkene bag festivalen er at handle i ond tro for at mislede kunderne, samt at Urban Outfitters udnytter festivalens gode brand.

Justin Biebers merchandise rammer H&M
Justin Biebers merchandise rammer H&M

I første omgang ser det ud til, at Urban Outfitters har støvsuget deres online webshop for de omstridte produkter og pillet dem af siden. Størrelsen på erstatningsbeløbet er dog ikke kendt.

Coachella finder normalt sted i april og i 2017 blev plakaten toppet af navne som Lady Gaga, Radiohead, Kendrick Lamar, Father John Misty og Lorde.

Foto: Scanpix.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx