Af - 04/09-13 07:00

Unge vil have de kemikalier, de er vant tilUnge vil have de kemikalier, de er vant til

Mange unge vil gerne være miljøbevidste, men vælger alligevel de samme husholdningsprodukter som mor og far, når de flytter hjemmefra, uanset om der er kemikalier i eller ej.

storybild

(Billede: Vast photography)

Mange unge tænker på sig selv som miljøbevidste, men alligevel er det ikke miljømærkerne, de unge først kigger efter, når de skal købe toiletrens og vaskepulver. Mange vælger nemlig de produkter, de kender hjemmefra, uanset om de er miljøvenlige eller ej.

Det viser en undersøgelse, som Wilke har lavet for Miljøstyrelsen. Her svarer 59 procent af de 20-25 årige, at de i nogen, høj eller meget høj grad vælger de samme husholdningsprodukter, som de kender fra barndomshjemmet.

LÆS OGSÅ:Unge skipper tøjvask og risikerer barnløshed

- De fleste af os er meget lidt involverede i de her produkter. Det har ikke noget med alder at gøre. Derfor køber de unge selvfølgelig det, der står i skabet derhjemme, når de lige er flyttet hjemmefra, siger Flemming Birch, som er ekspert i detailhandel og forbrugertendenser.

I Miljøstyrelsen ærgrer funktionsleder Elisabeht Paludan sig over, at de unge ikke vælger miljøbevidst uanset produkterne i barndomshjemmet:

- Der er kemi i alle de her produkter, og de unge kan nedsætte deres samlede påvirkning fra forskellige kemikalier, hvis de tænker over, om de for eksempel behøver parfume i både vaskepulver og hårshampoo.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx