Af - 22/01-17 09:51

Nu kan Obama vælte sig i penge - så rig er hanNu kan Obama vælte sig i penge - så rig er han

Den afgående præsident kan uden videre leve resten af sine dage i rigdom.

Bildstrecke im Grossformat »

Først skal han sove i to uger.

Det har Barack Obama fortalt i et interview med Time Magazine om, hvad han skal lave i tiden efter sin præsidentperiode. Men derefter er der intet, der står i vejen for, at den 55-årige ekspræsident kan blive meget, meget rig.

Det skyldes ikke så meget sin løn og indtjening, mens han har været verdens mest magtfulde mand, som det skyldes han muligheder på hånden grundet hans otte år i Det Hvide Hus.

For med en løn på omkring 3 millioner kroner om året som USA’s præsident er det ikke noget, en generaldirektør i DR ville være misundelig over.

Men hans liv på den anden side af verdens mest prestigefyldte, offentlige embede giver muligheder for at tjene relativt lette penge, som kun de allerfærreste er forundt.

Allerede nu er han ifølge den amerikanske finansside gobankingrates god for 85 millioner kroner. Og med 1,4 millioner kroner i ryggen i pension resten af livet sikret ved lov, er der lidt at leve af, selv hvis Barack Obama beslutter sig for at sove i mere end de planlagte to uger.

Michelle Obama fik gave af Melania Trump: Nu taler alle om hendes reaktion
Michelle Obama fik gave af Melania Trump: Nu taler alle om hendes reaktion

Hvis Obama følger i sine forgængeres fodspor og holder foredrag og skriver bøger, så er der for alvor guld i sigte.

Således får George W. Bush omkring 100.000 dollar for at holde taler, men det er vand ved siden af, hvad Bill Clinton og Hillary Clinton tjener.

Ifølge en opgørelse CNN har lavet, har powerparret i gennemsnit tjent 210.000 dollar per foredrag siden, Bill Clinton forlod præsidentposten. Og med 729 styks giver det en vanvittig indtjening på over én milliard kroner.

'The Boss' overraskede alle: Hyldede Obama med hemmelig intimkoncert
'The Boss' overraskede alle: Hyldede Obama med hemmelig intimkoncert

Der er ikke noget, der stopper Obama i at gøre det samme, og hvis han derudover vælger at skrive en biografi om sin præsidenttid, så har eksperter vurderet i New York Times, at han kan tjene 210 millioner kroner alene på dette.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Mens du sov: Forrygende Norge slår...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx