Af - 04/02-16 21:19

Iskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brødIskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brød

Is-piger har snart deres laktosefri is ude i over 100 danske supermarkeder.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad gør man, når man lige pludselig ikke kan tåle mælk længere og elsker is? For Christina Jørgensen – eller bare Chris – var svaret enkelt: Så laver man sin egen laktosefri is baseret på økologisk soya og sætter den i produktion, så andre mælkeallergikere også kan få glæde af smagen af god is.

Det var i efteråret 2013, at Christina som nybagt student begyndte at lave is hjemme i forældrenes køkken på gården i Jægerspris. I sommeren 2014 rykkede hun til et mejeri i Fredensborg og begyndte at afsætte is til cafeer.

- Jeg blev student i sommeren 2013. Så det har været learning by doing.
Christina Jørgsensen, 21 år og stifter af Chriis I/S

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Samtidig fik hun sin forretningspartner Regitze Ericsson med om bord, og siden de sidste år deltog i iværksætterprogrammet 'Løvens hule' på DR 1 og solgte 15 procent af deres virksomhed Chriis I/S for 450.000 kroner til de tre iværksætterikoner Birgit Aaby, Jesper Buch og Ilse Jacobsen, er det gået stærk.

Wroom: Det går stærk for unge ur-iværksættere
Wroom: Det går stærk for unge ur-iværksættere

- Vi budgetterer med en omsætning på tre millioner kroner i år, og her i uge seks kommer vi ud i 56 Irma-butikker, ligesom vi allerede leverer til Coop og flere Meny-butikker, siger Christina.

Det var var oplagt at tage Chriis' produkter ind i sortimentet, da de rammmer lige ind i to store trends i detailhandlen, siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen:

Wunder-kind: 18-årige Philip er aktieanalytiker
Wunder-kind: 18-årige Philip er aktieanalytiker

- Laktosefriprodukter et nicheområder, som oplever stor vækst i disse år. For det andet vil vores kunder gerne have produkter fra lokale producenter.

I dag er is-produktionen rykket ind i en ombygget staldbygning på forældrenes gård, og løvernes kapitalindsprøjning er investeret i mejeri- og køleudstyr. Christina og Chriis I/S fokuserer i år på at konsolidere sig på det danske marked. Sverige, Norge og Asien er i kikkerten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx