Af - 27/05-15 09:47; Opdateret: 27/05-15 11:55

TEST: Kan taxfree betale sig?TEST: Kan taxfree betale sig?

Det er langt fra alle varer, der er billigst at købe i lufthavnen. metroxpress har sammenlignet priserne med priser på nettet og i byen.

Bildstrecke im Grossformat »

Det koster det at handle de forskellige steder alt efter, om du handler ind i butikkerne i byen, på nettet eller i Tax Free-butikkerne.

Sommerferien nærmer sig, og det betyder mange besøg i Københavns Lufthavn. Er du en af de mange danskere, der slår rejsen forbi lufthavnens Tax Free-butikker i håbet om at spare penge, har metroxpress nu svaret på, om din strategi kan betale sig.

Æbler tæt på at vælte mælk af økotronen
Æbler tæt på at vælte mælk af økotronen

Det samlede beløb på alle varerne på vores indkøbsliste viser, at det alt i alt er billigere at handle ind i Tax Free end på nettet og i byen. Men der er flere varer, som vi enten har fundet billigere på nettet eller i supermarkederne.

GALLERI: Disse tilbud lokker flest kunder

Tax Free-shoppens slik og chokolade er dyrere end i din lokale Superbrugs eller Netto. Dertil kan det kun i nogle tilfælde betale sig at købe sprut i Tax Free.
Dog garanteres der fordelagtige priser på Tax Free-hjemmesiden.

Spar kassen på 4G og fri tale
Spar kassen på 4G og fri tale

Det er et problem overfor forbrugerne, hvis man markedsfører nogle varer for at være særlig fordelagtige, uden de er det. Man bevæger sig på grænsen af, hvad der er i orden
siger Jakob Steensstrup, jurist fra Forbrugerrådet Tænk.

Vores stikprøve viser også, at tobakspriserne i Tax Freeshoppen kun er fordelagtige, hvis du rejser uden for EU. En pakke Rød Prince med ti 20-pak cigaretter koster 339 kroner, hvis du rejser uden for EU, men 440 kroner, ligesom herhjemme, hvis du rejser inden for EU.

Penge i banken er en skidt forretning for private
Penge i banken er en skidt forretning for private

- Vi har en ambition om at være billigere end det hjemmelige markedet. Men er svært for os at matche vores priser på eksempelvis slik og sprut, fordi der er så mange butikker, der udbyder produkterne, siger Sören Borch direktør for Heinemann Danmark, der står bag Tax Free butikkerne.


LÆS OGSÅ: Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet

LÆS OGSÅ: Store prisforskelle på internet: Spar op mod 600 kroner

LÆS OGSÅ: Spar tusindvis af kroner: Udskift de gamle strømslugere

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx