Se dig for! Prisen på kørekort svinger helt vildtSe dig for! Prisen på kørekort svinger helt vildt

Prisen på et kørekort svinger flere tusinde kroner fra landsdel til landsdel. Hovedstaden er billigst, viser pristjek, mens det kan være voldsomt dyrt i Esbjerg.

storybild

Der er meget store prisforskelle på kørekort fra landsdel til landsdel. (Billede: metroxpress)

Dyre lejligheder, trendy restauranter og dyre modebutikker. Hovedstaden kan være dyr at bo i, men når det handler om at at tage kørekort, er København en decideret discountby sammenlignet med de store byer i provinsen.

Regeringen vil score 600 millioner på ekstra bøder
Regeringen vil score 600 millioner på ekstra bøder

For bare 6.499 kroner kan man i København få den såkaldte lovpakke inklusive førstehjælpskursus, mens den billigst lovpakke i Esbjerg koster 8.500 kroner – eksklusive førstehjælpskurset, som har en værdi på cirka 500 kroner. En forskel på 2.500 kroner. Det viser et pristjek, som metroxpress har foretaget blandt 28 tilfældigt udvalgte køreskoler i Danmarks fem største byer.

Sammenligner man den billigste køreskole i stikprøven med den dyreste i Esbjerg, Thomas' Køreskole' er prisforskellen på lovpakken hele 5.500 kroner. Indehaver af Thomas Køreskole Thomas Helligsø Jensen har svært ved at forstå, hvordan en københavnsk køreskole kan få det til at løbe rundt.

Dyrt kørekort: Ung bilist har dumpet teoriprøve 110 gange
Dyrt kørekort: Ung bilist har dumpet teoriprøve 110 gange

- Jeg ved ikke, om de stjæler benzinen, eller hvad de gør. Men konkurrencen er da helt klar noget hårdere i hovedstaden end herovre. Jeg kan da leve af det, jeg laver, men det er ikke noget, jeg bliver fed af, siger han og tilføjer:

- Og så jeg vil vove den påstand, at vores elever får mere kvalitet i undervisningen. Vi sætter ikke bare eleverne foran en skærm til teoriundervisnigen. Vi underviser.

Han må ikke få sit kørekort: Insisterer på at bære en skål på hovedet
Han må ikke få sit kørekort: Insisterer på at bære en skål på hovedet

Det har trods gentagne forsøg ikke været muligt for metroxpress at komme igennem til Eksperternes Trafikskole. På trustpilot står køreskoleelver nærmest i kø for at komme af med deres harme over serviceniveauet i Eksperternes Trafikskole.

Jurisk konsulent i Forbrugerrådet Jakob Steenstrup opfordrer til, at man ser sig godt for, før man vælger køreskole:

- Det er en rigtig god ide at søge på nettet efter andres erfaringer, for hvis prisen er lav, er kvaliteten ikke nødvendigvis den samme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Det betyder Meghan Markles nye...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx