Af - 13/09-16 13:39; Opdateret: 13/09-16 17:21

Bordet fanger:  Unge iværksættere udvikler smart restaurant-appBordet fanger: Unge iværksættere udvikler smart restaurant-app

Med ny app er det slut med, at kunderne udebliver fra reserverede borde, lyder det fra toprestaurant.

storybild

Martin Jensen (tv) og Zaedo Musa (th), begge 25 år og specialestuderende, har udviklet et nyt bookingsystem til restauranter. Toprestaurant er begejstret for systemet, som har fået antallet af udeblevne gæster til at falde til et rundt 'nul'. (Billede: Tobias A. Trampe Broch.)

Toprestauranter som ’Restaurant Mielcke og Hurtigkarl’ på Frederiksberg har allerede taget det nye digitale bookingsystem Superb til sig, og flere er på vej. De to unge iværksættere Martin Jensen og Zaedo Musa, begge 25 år og specialestuderende, har brugt halvandet år på at udvikle bookingsystemet, som effektivt afholder gæsterne fra at udeblive fra bookede borde.

Grundpakken – et traditionelt bookingsystem med bordreservation – er gratis for restauratørerne , mens de skal betale 499 kroner om måneden for ekstra applikationer, som ’no show’-appen, der automatisk trækker et beløb fra restaurantgæster, der ikke dukker op til bookede borde.

Iværksætter laver smart bagagekoncept for airbnb-gæster
Iværksætter laver smart bagagekoncept for airbnb-gæster

- Det er et velkendt og stort problem, at restauranter taber mange penge på, at gæster udebliver fra bookede borde. Vores app gør det enkelt for restauranterne at få gæsterne til at ændre adfærd, siger medstifter og direktør for Superb Zaedo Musa.

Go' Morgen Danmark-vært springer ud som iværksætter
Go' Morgen Danmark-vært springer ud som iværksætter

Restaurantchef på ’Restaurant Mielcke og Hurtigkarl’ Thomas Korby er begejstret for systemet.

- Det virker. Vi har ikke haft en eneste udeblivelse i den måneds tid, vi har brugt ’no show’-appen, og i sommerperioden plejer der ellers at være en del usikre bookinger, især fra udenlandske gæster, siger han og tilføjer:

14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed
14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed

- Skrækeksemplet er en kinesisk rigmand, som for nylig bookede bord på 10 danske toprestauranter alle ugens dage for kun at møde op på en af dem om dagen. Med en kuvertpris på cirka 2.500 kroner løber det op i et meget stort omsætningstab. Så det her system har helt sikkert fremtiden for sig.

Der har været sået tvivl om lovligheden af udeblivelsesgebyrer, og Forbrugerombudsmanden overvejer i øjeblikket, hvorvidt erhvervsdrivendes opkrævning af udeblivelsesgebyrer er lovligt.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx