Af - 01/06-15 10:03

Studiestart: København ribber din SUStudiestart: København ribber din SU

Hvis du vælger at studere i Aalborg frem for København, kan du nu spare omkring 70 kroner per kvadratmeter i månedlig husleje på en to-værelses lejebolig.

Bildstrecke im Grossformat »
Aalborg har og får mange nybygget boliger midt inde i byen. Der bliver bygget over 6000 boliger. Tre ud af fire af de studieboliger, der bliver bygget i Danmark, ligger i Aalborg. Kilde: Peter Hermansen, marktingchef fra Visit Aalborg. Aalborg har et spændende kultur- og kunstmiljø med eksempelvis det spritnye Musikkens Hus og Nordkraft Kilde: Peter Hermansen, marktingchef fra Visit Aalborg. Aalborg er den mindste studieby, hvilket er en kvalitet for de unge, for så bliver det en overkommelig by. Som ny studerende kan du måske føle dig lidt væk i en storby. I Aalborg får du et intimt bymiljø. Kilde: Peter Hermansen, marktingchef fra Visit Aalborg. Odense har et hav af festivaller og markante kulturelle begivenheder, som for eksempel: - Thinderbox festivallen 26/6-28/6, - Spokenword Festival 16/8-23/8. - Odenses Internationale Filmfestival, Danmarks eneste Oscar nominerende filmfestival 24/8-39/8 - Karrusel, 3 dages kæmpe gadefest 3/9-5/9. Kilde: Mads Sand, chefkonsulent i strategi i Odense Kommune Med over 36.000 studerende er Odense den studieby, som har flest studerende per indbygger. Odense er også en ægte international studieby, da hver sjette studerende er fra udlandet, og byen har over 80 nationaliteter. Kilde: Mads Sand, chefkonsulent i strategi i Odense Kommune Odense har et veludbyggede samarbejde med erhvervslivet, og det viser vejen til spændende jobmuligheder. Kilde: Mads Sand, chefkonsulent i strategi i Odense Kommune København har landets bedste universiteter og højere uddannelsesinstitutioner af alle slags. Det udbud findes ikke bedre andre steder, ligesom der er rige muligheder for at finde forskellige job i studietiden. Kilde: Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) Afstandene i København er korte. Vi har skov og strand i cykelafstand, vi kan bade i havnen i centrum, og vi har vores dejlige, grønne parker lige om hjørnet næsten uanset hvor i byen, vi bor. Kilde: Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) Det er utroligt nemt at bevæge sig rundt i København. Vores fantastiske muligheder for at cykle er verdensberømte, den offentlige transport er god, og lige om et øjeblik bliver den endnu bedre, når Metro Cityringen er færdig. Kilde: Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF)

Nu hvor priserne stiger i tre ud af de fire storbyer, har vi bedt tre mennesker fra de tre byer om at give deres tre gode grund til, at du alligevel skal studere i deres by.

Studiestart er lige om hjørnet, og det betyder, at mange boliger om lidt bytter ejere på tværs af Danmark. I år er der endnu større prisforskel på, hvilken by, du skal studere i, målt per kvadratmeter i månedlig husleje på en to-værelses lejebolig.

I år koster det cirka 70 kroner mere per kvadratmeter i månedlig husleje at bo i en to-værelses lejebolig i København end i Aalborg sammenlignet med året før.

Vanvittigt! 4.000 kroner for at leje en seng i fremmeds køkken
Vanvittigt! 4.000 kroner for at leje en seng i fremmeds køkken

Det viser nye tal fra Lejebolig.dk, der har kigget på den gennemsnitlige kvadratmeters for to-værelses lejelejligheder i de fire store universitetsbyer København, Odense, Aalborg og Aarhus i årets fem første måneder.

København er den dyreste by, og er samtidig den by, hvor kvadratmeterprisen er steget mest siden 2014.

TV: Hvad betyder en
TV: Hvad betyder en "du-og-jeg-lejlighed" i VIRKELIGHEDEN?

- Det er problematisk, for alle de unge studerende, der skal ind og studere, at det er blevet så dyrt at bo i de store byer. Dog vil nogle mene, at det er godt, at prisen i København er blevet så høj, fordi det afbalancerer markedet. Det gør andre byer attraktive at bo i, siger boligøkonom ved Syddansk Universitet Morten Skak.

Sådan giver plejehjem gratis bolig til studerende
Sådan giver plejehjem gratis bolig til studerende

Smilets By, Aarhus, er som den eneste af de fire storbyer haft en tilbagegang i kvardratmeterpriserne siden 2014, men Michael Eggert mener ikke, at de kommende tilflyttere skal finde det store smil frem:

Når vi nærmer os studiestart, vil de billigere lejemål blive støvsuget, og så er det de dyre lejeboligere, der er tilbage. Det vil få kvardratmeterprisen i Aalborg til at stige igen
siger direktør for Lejebolig.dk Michael Eggert.


Laura er desperat! Kan du hjælpe? Se hendes geniale opråb her
Laura er desperat! Kan du hjælpe? Se hendes geniale opråb her


Michael Eggert uddyber, at priserne blandt andet afhænger af, hvilke byer der har meget nybyggeri. Ved nybyggeri er der ikke et loft på, hvor højt prisen må fastsættes. Det betyder, at jo flere, der efterspørger de nyere lejemål, jo højere pris, kan man tillade sig at tage. Det gør bland andet, at kvadratmeterne stiger.


LÆS OGSÅ: Kæmpe investering skal sikre flere boliger til unge

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Her skal fremtidens unge bo i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx