Af - 12/09-16 16:39

Nets-chef scorer op mod 650 millioner kronerNets-chef scorer op mod 650 millioner kroner

Nets danske topchef Bo Nilsson står til at mangedoble sin investering i virksomheden bag Dankort og Nemid.

storybild

Administrerende direktør i Nets A/S Bo Nilsson, 51 år, står til enorm gevinst, når Nets A/S i nær fremtid går på børsen. (Billede: Scanpix/scanpix/arkiv)

Champagnepropperne kommer til at springe på chefgangen, når Nets A/S, som blandt andet står bag Dankort, Nemid, e-boks og Betalingsservice, går på børsen. Den 1. september meddelte Nets A/S, at selskabet agter at blive noteret på Nasdaq Copenhagen, og det vil gøre ledelsen og en række nøglemedarbejdere hovedrige.

Sidste år investerede 70 medarbejdere i Nets, herunder topledelsen, bestyrelsesmedlememr og nøglemedarbejdere, et sted mellem 100.000 krone og fire millioner kroner hver - i alt 20 millioner kroner - i et lederprogram, der skal anspore medarbejderne til at få virksomheden til at vækste.

ATP har tjent syv milliarder på investeringer i 2016
ATP har tjent syv milliarder på investeringer i 2016

Misionen er lykkedes. Nets-medarbejderne kan med børsnoteringen se frem til at få deres investering 80-90 gange igen, bekræfter kommunikationschef i Nets Karsten Anker Petersen over for dagbladet Børsen.

- Når der i denne case, uden at vi kender den endelige værdi, er udsigt til et stort afkast på investeringen, skyldes det simpelthen, at Nets' resultater har overgået alle forventninger. Værdiforøgelsen har simpelthen været langt større, end jeg tror, nogen forventede for godt to år siden, siger han til avisen.

Novo Nordisks nye topchef ankommer ved festens slutning
Novo Nordisks nye topchef ankommer ved festens slutning

Administrerende direktør i Nets Bo Nilsson står med sin ejerandel på i alt 2,4 procent af Nets A/S, som ifølge dagbladet Børsen vil få en børsværdi på cirka 27 milliarder kroner, til at hente omkring 650 millioner kroner på børsnoteringen.

Bo Nilsson. Foto: Scanpix/arkiv

Den almindelige dansker kan glæde sig over, at ATP ejer fem procent af Nets A/S. Dermed får danske pensionsopsparere også en god forrentning af deres penge.

- Omdannelsen af Nets har langt overgået vores forventninger, og har været en meget attraktiv investering for vores pensionsopsparere. Vi ser frem til fortsat at støtte Nets i den næste fase, og det vil fortsat være som aktionær, udtalte Carsten Stendevad, administrerende direktør for ATP, i forbindelse med Nets' meddelelse om den forestående børsnotering.

Medicinalchef tjener 86 millioner kroner på aktiebonus
Medicinalchef tjener 86 millioner kroner på aktiebonus

Nets A/S oplyser på sin hjemmeside, at børsprospektet bliver offentliggjort ‘inden for den nærmeste fremtid’.

Bo Nilsson er 51 år. Han er født og opvokset på Amager. I 2013 blev han finansdirektør i Nets A/S, og i august 2014 blev han forfremmet til administrerende direktør. Før det boede og arbejdede han i en årrække i London og Portugal med investeringer i blandt andte medie- og forlagsbranchen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx