Af - 23/02-16 10:10; Opdateret: 23/02-16 14:21

Populært job: Fik mere end 18.000 ansøgningerPopulært job: Fik mere end 18.000 ansøgninger

Rekord mange håbefulde ansøgere jagter dette job. Ud af de 18.000 kommer 120 til samtale.

Bildstrecke im Grossformat »
Et af de sværeste krav er uddannelsen. For at blive optaget som astronaut i Europa skal du have en forskeruddannelse inden for et naturvidenskabligt fag og have arbejdet som forsker i en periode, fortæller Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker og chefkonsulent ved DTU SPACE. Klik videre for at finde ud af, hvor mange år, du skal bruge på uddannelsen. Fortsættes fra forrige billede: Uddannelsen tager: Ni år i folkeskolen, tre år i gymnasiet, fem år på en kandidatgrad, tre år for at få en Ph.d.grad + et par års erhvervserfaring. Det vil altså sige, at du minimum skal bruge 20,5 år, før du kan blive optaget som astronaut i Europa. Der er dog nogle uddannelser, hvor du fra en bachelorgrad kan gå direkte videre til en Ph.d. I det tilfælde skal du minimum bruge 17,3 år for at blive astronaut. Du er først fem-seks år, når du lander i folkeskolen, og dermed har du ikke meget tid til fejl eller fjumreår. I Europa bliver astronauterne nemlig kun udtaget, hvis de er mellem 27-37 år. Din højde skal ligge mellem 153-190 centimeter. - Du behøver ikke være super veltrænet, men du skal have en krop, der kan blive trænet i en fornuftig form, siger Michael Linden-Vørnle. Du skal have en god, stærk psyke. - Du skal have evnen til at multitaske, siger Michael Linden-Vørnle til metroxpress. Den Europæiske Rumorganisation (ESA) skriver på deres hjemmeside, at man med få ord kan beskrive deres astronauter: "Flyvende akademikere med stærk motivation og gode samarbejdsevner."

Man kommer ikke sovende ind i rumraketten. Der er skarpe krav for at blive astronaut. Klik dig gennem kriterierne her. Kilde: Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker og chefkonsulent ved DTU SPACE - Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

Forsker, pilot og læge. Det plejer at være nogle af de stillinger, som er høj i kurs. Men med 18.300 ansøgninger kan vi også med sikkerhed slå fast, at astronaut er en eftertragtet stillingsbetegnelse.

Antallet af ansøgninger til dette atronautjob slår rekord. Det tætteste vi kommer på rekorden er i 1978, hvor NASA modtog "bare" 8.000 ansøgninger til deres astronautprogram. Det skriver CSMonitor.com.

Er du interesseret i at læse om populære arbejdspladser, attraktive arbejdsstillinger og drømmejobs, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Det varmer at se så mange mennesker anerkende, hvilken stor mulighed det er, at være en del af NASA’s spændende mission. Jeg ser frem til at møde de mænd og kvinder, der er talentfulde nok til at komme til tops i det, der altid er en bunke af fantastiske ansøgere.
Det siger Brian Kelly, der er direktør for operationer ved Johnson Space Center til CSMonitor.com.

Astronaut fanger smukt billede af historisk snestorm
Astronaut fanger smukt billede af historisk snestorm

NASA skal ud af de mange kandidater udvælge 14 til deres astronautprogram. Kun de 400-600 ansøgere, som er bedst kvalificerede, vil få tjekket deres referencer. Heraf vælger man 120, der skal interviewes, være med på orienteringsmøder samt deltage i sundhedstests.

Men hvad skal der til for at blive astronaut? Klik dig gennem billedgalleriet, hvor kravene er oplistet.

Skørt job: Rejser verden tynd som 'pokal-sitter'
Skørt job: Rejser verden tynd som 'pokal-sitter'


LÆS OGSÅ: Arbejdende danskere bliver flere og flere

LÆS OGSÅ: Der bliver flere arbejdsduelige danskere

LÆS OGSÅ: Dyster forudsigelse: Snart er hvert andet job væk

LÆS OGSÅ: Mange butiksansatte føler sig presset til at gå syge på arbejde

LÆS OGSÅ: Astronaut ringer hjem til Jorden - får forkert nummer

LÆS OGSÅ: Astronautens kone: Jeg håber han skal på rumrejse igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx