Af - 14/08-14 11:23

Ulovlig grænsehandel på nettet boomerUlovlig grænsehandel på nettet boomer

Netbutikker syd for grænsen levere øl, sprut og vin til tusindvis af danskere. Men Skat aner ikke om kunderne har husket at betalt afgift. Det har de næppe, siger formand for Folketingets skatteudvalg.

storybild

Man slipper for de danske afgifter på øl, vin og spiritus, når man selv henter varerne syd for grænsen. Men køber man dem i en e-grænsebutik og får varerne leveret, skal man betale danske afgifter og har selv pligt til at indberette købet til Skat. (Billede: polfoto/arkiv)

Tusindvis af danskere køber ind i netbutikker med adresse i Tyskland og snyder statskassen for millioner i afgifter på især øl, vin og spiritus. Det skriver Politiken.dk

Netbutikker, der levere direkte til kunderne i Danmark, skyder op som mulvarpeskud, men i modsætning til normal grænsehandel, hvor man fylde bilen med sprut, øl og vin syd for grænsen, skal der betales afgifter, når de selv samme varer er købt i en e-handels-grænsebutik.

Danske butikker lider under udenlandsk nethandel
Danske butikker lider under udenlandsk nethandel

Det er kundens eget ansvar at anmelde købet til Skat, men Skat har ikke noget overblik over, om det sker.

Pligten til selv at anmelde sine indkøb står ifølge Politiken.dk så langt nede i netbutikkernes handelsbetingelser, at der næppe er nogen, der har fået øje på linket til Skat og betalt afgiften.

Formand for Folketingets skatteudvalg Mads Rørvig gætter da også på, at antallet af anmeldte køb er et rundt nul.

Hvilken type er du? Din drink afslører dig!
Hvilken type er du? Din drink afslører dig!

- Forbrugerne, der handler i disse netbutikker, begår ulovligheder uden selv at være klar over det, siger Mads Rørvig til Politiken.dk

Han er utilfreds med, at Skat ikke holder bedre øje med udviklingen og opfordrer nu Skat til at undersøge e-grænsehandlen nærmere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx