26/10-14 15:07

Sass efter stresstest: De danske banker er robusteSass efter stresstest: De danske banker er robuste

Minister er glad for, at Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank, Sydbank og Nordea alle klaret helbredstest.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mens 25 banker i eurozonen søndag er dumpet i en helbredstest fra Den Europæiske Centralbank, har de store danske banker alle klaret sig godt igennem et tilsvarende tjek, som Finanstilsynet har stået bag.

Det vækker begejstring hos erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Jeg glæder mig over, at Finanstilsynets meget grundige gennemgang af de største danske banker viser, at de er velkapitaliserede og robuste, siger han i en skriftlig kommentar.

Danske banker klarer sig gennem stresstest
Danske banker klarer sig gennem stresstest

I Danmark har Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank klaret helbredstesten, mens Nordea, som blev testet af de svenske myndigheder, også bestod.

I alt 130 storbanker fra eurozonen er blevet testet. Retningslinjerne for helbredstesten blev udstukket af Den Europæiske Centralbank, ECB, og Det Europæiske Banktilsyn, EBA, og blev blandt andet udført i samarbejde med de nationale finanstilsyn.

Formålet med testen er at få ryddet op i sektoren, inden den europæiske bankunion træder i kraft i starten af november.

I de 10 EU-lande, som ikke er med i euroen, blev de største banker også undersøgt. Derfor er de danske banker blevet testet, selvom regeringen endnu ikke har taget stilling til, om Danmark skal deltage i bankunionen.

Regeringen vil tage stilling til, om Danmark skal være med i unionen, når den har foretaget en samlet vurdering af konsekvenserne, fortæller Henrik Sass Larsen.

- Regeringen er som bekendt i gang med et grundigt analysearbejde af konsekvenser ved mulig dansk deltagelse i det styrkede banksamarbejde. Resultaterne af ECB's undersøgelse vil indgå som et vigtigt element her, skriver han.

25 af de testede banker fra eurozonen er dumpet i testen, fordi de mangler 25 milliarder euro i likviditet, oplyser ECB. 12 af bankerne har dog allerede gjort deres for at styrke deres likviditet med i alt 15 milliarder euro, mens de andre banker nu får seks til ni måneder til at rette op.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx