Af - 19/03-16 11:29

Kristina var én blandt 3.800 ansøgere - men gik hele vejenKristina var én blandt 3.800 ansøgere - men gik hele vejen

26-årige Kristina Bach Rose blev sidste år ansat som graduate hos DONG Energy A/S. I ansættelsesforløbet var hun én ud af 3.800 ansøgere, men klarede efter fire måneders forløb cuttet.

storybild

Kristina Bach Rose var en af de få, der fik en stilling blandt 3.800 ansøgere. (Billede: Privatfoto)

3.799 andre ansøgere, tre forskellige stopprøver inden for sprog, intelligens/indlæring og personlighed, en hel dag med opgaver og afsluttende samtaler, og så er jobbet dit.

Sådan ser det populære graduate-program hos DONG Energy A/S groft sagt ud.

Populært job: Fik mere end 18.000 ansøgninger
Populært job: Fik mere end 18.000 ansøgninger

26-årige Kristina Bach Rose fra Nørrebro er én af dem, der har gået hele vejen og i dag ved, hvordan det er at være den særligt udvalgte blandt små 4.000 ansøgere.

- Det er da et skulderklap og virkelig dejligt at lande så eksklusiv en stilling i et stort og stærkt felt, siger hun til metroxpress og fortæller, at der cirka gik fire måneder fra hun søgte stillingen i februar 2015 til hun fik den i slut maj.

Kristina Bach Rose har en master of science i engineering med speciale i vindenergi, og lige netop specialet var årsag til, at hun valgte at søge stillingen hos DONG Energy.

- For mig er vindenergi det, der giver mening, og DONG var jo en stor spiller, man ikke rigtig kunne komme uden om. Fagligt var det et meget attraktivt sted for mig at komme hen, og karrieremæssigt har de en masse store projekter, som der er meget præstige over at være med på, siger Kristina Bach Rose.

(Bild: Polfoto)

DONG Energy har netop afholdt dette års ansøgningsrunde for et nyt kuld graduates. Denne gang fik den danske virksomhed 3.600 ansøgere til blot 22 stillinger. Ifølge Hanne Blume, senior vice president i People & Development i DONG Energy A/S, er det en særdeles ressourcetung proces at gå igennem så mange ansøgninger:

- Det er tidskrævende, for vi vil gerne være grundige i vores udvælgelse. Der går fem-seks uger fra ansøgningsfristen udløber til alle stillingerne er besat. Vi oplever, at vi får den investerede tid mange gange igen i kraft af, at vi får rigtigt dygtige medarbejdere ind i virksomheden. Det er lederne selv, der gennemgår ansøgningerne, og de udvælger hver cirka ti kandidater, som kommer igennem en yderligere screening, siger Hanne Blume til metroxpress.

Klar på grøn energi
Ifølge vicepræsidenten skyldes en del af DONGs popularitet - målt ud fra antallet af ansøgninger - at de unge tænder på grøn energi:

- Vi hører fra mange af vores graduates, at de vægter at komme til en virksomhed, der gør en forskel. Vores arbejde med at omstille energisystemet i en mere grøn retning spiller ind, men det spiller også ind, at der i programmet er mulighed for at opleve forskellige stillinger, da det både giver alsidige opgaver og et godt netværk i virksomheden, siger Hanne Blume.

Drømmejob? Netflix søger til - og betaler 14.000 om ugen
Drømmejob? Netflix søger til - og betaler 14.000 om ugen

Her er spørgsmålet Facebook stiller dig for at se om du passer til deres job
Her er spørgsmålet Facebook stiller dig for at se om du passer til deres job

Til spørgsmålet om hvorvidt DONGs lønpolitik er med til at lokke kandidater til virksomheden, siger vicepræsidenten, at hun ikke kan gå i detaljer, men siger mellem linjerne, at graduates nok ikke går for lud og koldt vand.

- Graduates hos DONG Energy bliver ansat til alle dele af vores forretning. Opgaverne spænder over alt fra specialiserede ingeniørdiscipliner til projektledelse, strategisk indkøb og meget forretningsorienterede strategikonsulenter. Vi har en fast startløn for alle graduates, men det er ikke noget, vi ønsker at oplyse offentligt, da vi anser løn for at være et privat anliggende. Jeg kan dog sige, at lønnen kun er en del af en samlet, attraktiv pakke samt at vores løn sikrer, at vi kan tiltrække gode kandidater, siger Hanne Blume.

Kristina Bach Rose vil ligesom sin overordnede heller ikke løfte sløret for, hvor mange penge, der er at hente, men siger til metroxpress, at hun er fint tilfreds med den startløn, hun har fået.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx