Af - 07/02-14 08:30

Mandela sælger voldsomt efter sin dødMandela sælger voldsomt efter sin død

Nyligt afdøde Nelson Mandela's biografi sælger som aldrig før. Bogbranchen peger på en generel tendens. Vil læse det, der tales om nu

storybild

Bogen om Nelson Mandela sælger voldsomt på grund af hans død. Bogbranchen fortæller at tendensen er klar: Folk vil læse om det alle taler om lige nu (Billede: Polfoto)

'Vejen til frihed', som er den folkekære Nelson Mandelas biografi sælger fantastisk i øjeblikket. Op til hans død i december er salgstallet på biografien syvdoblet ifølge Lone Jønsson, marketingansvalig hos bogklubben, Plusbog.dk:

»Salget er eksploderet, og der er kraftig interesse i Nelson Mandela-bøger efter hans død.«

Mandela efterlod sig en millionformue
Mandela efterlod sig en millionformue

Det er ikke en unormal situation i bogbranchen, men en tendens man planlægger bogsalget efter. Bogbranchen prøver at imødekomme den ekstra læselyst på flere måder, ifølge den litterære direktør hos forlaget Gyldendal:

Mandela lever videre i britisk filmstjerne
Mandela lever videre i britisk filmstjerne

»Det er et fænomen, der er lige så gammelt som bogbranchen, og det imødekommer vi blandt andet ved at sørge for at få trykt flere bøger hvis de er udsolgt fra forlaget. Men man kan nemt komme til at brænde nallerne, hvis der går for lang tid, inden bøgerne kommer på markedet,« fortæller Johannes Riis.

Kunsten at spille en uelsket kvinde
Kunsten at spille en uelsket kvinde

Det kan være svært at planlægge til fulde, hvad læserne skal købe, når salget er styret af begivenheder i fremtiden, men hos Plusbog.dk har man forskellige strategier:

»Vi har et såkaldt 'Early morning'-system, hvor vi finder ud af hvilke bøger folk søger på og på den måde prøver vi at planlægge tilbud i fremtiden så de matcher den offentlige debat,« fortæller Lone Jønsson.

'Mandela'-stjerne gider ikke være 'sort Bond'
'Mandela'-stjerne gider ikke være 'sort Bond'

På forlaget Gyldendal kan man ikke decideret planlægge bogsalg på forhånd:

»Det tager jo tit flere år at skrive en bog, så det er svært at være dagsaktuel med nye bøger; men vi kan finde gamle titler frem, når de får fornyet aktualitet,« fortæller Johannes Riis.

Familien kæmper om Mandelas millioner
Familien kæmper om Mandelas millioner


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
Superliga-klub anklaget for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx