Af Ritzau - 03/05-17 09:18; Opdateret: 03/05-17 10:15

Solide kunder og landbrug i bedring hjælper Sydbank fremSolide kunder og landbrug i bedring hjælper Sydbank frem

Sydbank kan notere sig en pæn fremgang over hele linjen i de første tre måneder af 2017, siger regnskab.

storybild

Det går bedre for de danske landmænd, og det varmer hos Sydbank. (arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox)

Sydbanks resultater steg betragteligt i første kvartal 2017. Specielt nedskrivningerne på udlån faldt, og landbruget er i bedring. Det bringer glæde i hovedsædet i Aabenraa.

Samlet kunne Sydbank notere sig et nettoresultat på 447 millioner kroner efter de tre første måneder af året.

- Der er grund til forsigtig optimisme, når vi kigger ind i resten af 2017. Bankens kunder har det generelt godt økonomisk.

- I 2017 sætter Sydbank yderligere fart over tiltag, der styrker vores forretningsmodel til gavn for kunderne og medarbejderne, skriver administrerende direktør Karen Frøsig i regnskabet.

Mens det er kørt nogenlunde stabilt for indtægterne på renter og gebyrer, har der været medvind på andre, vigtige poster.

Afkastet på Sydbanks obligations- og aktiebeholdning steg til 136 millioner kroner, og samtidig kunne banken nøjes med at afsætte 11 millioner kroner til tab på udlån. Det tal var i første kvartal 2016 på 38 millioner kroner.

Ikke mindst landbruget er i bedring, skriver Sydbank.

- I 2016 var det stort set kun økologiske mælkeproducenter og svineproducenter, der kunne realisere en acceptabel indtjening.

- Landbrugets situation er i 2017 forbedret væsentligt i forhold til 2016, skriver Sydbank.

Banken har et samlet udlån på 4972 millioner kroner til landbruget. 755 millioner er allerede hensat til at blive tabt, mens 1201 millioner er i problemer og betegnes som "værdiforringede".

- Der er fortsat stor spredning på lønsomheden i de enkelte landbrugsbedrifter, men med de aktuelle afregningspriser på mælk og svinekød vil de fleste kunne realisere overskud – dog bortset fra "rene" slagtesvineproducenter.

- Der er udsigt til, at de overskudsgivende markedsvilkår vil fortsætte i resten af 2017, skriver Sydbank i sit regnskab, men afslutter i en sober tone:

- Den aktuelle, positive udvikling ændrer dog ikke på det forhold, at landbruget generelt har en for stor gæld og derfor er meget sårbar over for udviklingen i afregningspriserne og renteniveauet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusinder evakueret fra europæisk...
bt.dk
Uheld giver lang kø på motorvej
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx