Af - 22/04-14 15:55

Danskere drømmer om at starte egen virksomhedDanskere drømmer om at starte egen virksomhed

28 procent af danskerne kunne godt tænke sig at starte egen virksomhed, viser undersøgelse. Men alt for få tager springet, lyder det fra Dansk Iværksætterforening.

storybild

Nanna Petersson, der står bag Dressme.dk, er en af de danskere, der har fået succes med at tage springet som iværksætter. (Billede: Sisse Dupont)

Både politikere og erhvervsliv har længe råbt op om, at der er brug for flere danske iværksættere, hvis vi skal skabe nye job og vækst i fremtiden.

Men det er tilsyneladende ikke lysten hos danskerne, der mangler.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, viser at 28 procent af danskerne godt kunne tænke sig, at starte egen virksomhed.

Verdens bedste forretnings-idé kåret
Verdens bedste forretnings-idé kåret

Og blandt unge mellem 18 og 29 år er der hele 48 procent, der drømmer om et liv som iværksætter.

Alligevel er der alt for få, som tør tage springet, lyder det fra Dansk Iværksætterforening.

- Det er virkelig positivt, at der er så mange danskere, der har den drøm, men jeg ville bare ønske, at der var flere, der gjorde noget ved det, siger Christian Walther, der er formand for Dansk Iværksætterforening.

OECD: Iværksættere skal have det lettere
OECD: Iværksættere skal have det lettere

Ifølge en OECD-rapport fra 2013 er antallet af nye virksomheder i Danmark faldet med knap en fjerdedel i løbet af en femårig periode. Dermed halter vi bagefter mange andre europæiske lande.

Christian Walther mener, at der er brug for en kultur-ændring i den danske befolkning, så man bakker mere op om iværksættere.

- Vi skal lære af andre landes mentalitet, hvor man hylder initiativet. Som iværksætter i Danmark hører du ofte folk sige ‘hvorfor får du dig ikke et ordentligt job og en fast løn.’ Men vi skal lade være med at være så bange på andres vegne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Skoleskyderi i USA: Nu ved politiet,...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx