Af - 21/05-15 11:13; Opdateret: 21/05-15 14:39

Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfupUng 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup

Den unge iværksætter Emil 'Gucci' Schmidt opkøber og videresælgere varepartier. Men der er noget galt: Hans to selskaber er ikke momsregistrerede.

storybild

Den unge iværksætter Emil Schmidt gemmer sig på sit dealsite Nicetrends.dk bag et cvr-nummer, som ikke er momsregistreret. (Billede: Screenshot fra Nicetrends.dk)

'Jeg nåede i dag mit mål om at stifte mit personlige holdingselskab som 18-årig. Nu er mit setup klar til at blive milliardær!'

Den 28. marts sidste år lægger den unge, sønderjyske iværksætter Emil Schmidt et billede af et dokument fra Erhvervsstyrelsen op på sin Facebookprofil. Emil 'Gucci' Schmidt, som han også kalder sig, kan nu officielt skrive på sit visitkort, at han er direktør i Emil Schmidt Holding ApS, stiftet 26. marts 2014.

Samme dato har han stiftet selskabet MOLLY ApS, hvis formål ifølge cvr-registret er 'at udøve handel og dertil hørende aktiviteter'.

20-årig luksus-iværksætter afsløret i afgiftsrod
20-årig luksus-iværksætter afsløret i afgiftsrod

Måneden før – i februar 2014 – har han købt handelsvirksomheden Trademen af de to unge iværksættere Casper Blom og Rasmus Borup Sørensen for et sekscifret beløb. Trademen opkøber varepartier fra restlagre og konkursboer og sælger dem videre, blandt andet på dealsites.

Den 4. februar sidste år bekendtgør Emil Schmidt købet af Trademen på sin Facebookprofil:

'Det er med stor glæde, at jeg kan sige, jeg overtager Trademen ApS. Allerede fra i dag af overtager jeg virksomheden, og jeg har tænkt mig at tage mig rigtig godt af den og gøre det til en endnu bedre og større virksomhed end, hvad den allerede er. De næste mange år kommer i alle til at se meget mere til Trademen og jeg.
:-) feeling wonderful. '

Emil Schmidt har på dette tidspunkt allerede erfaring som handelsmand. I november 2013 oprettede han sammen med en barndomsven handelsfirmaet SJ Trading med base i Mercedes' tidligere udstillingslokaler på Christian X's Vej i Haderslev. Over for den lokale avis lagde han dengang ikke skjul på, at han drømmer stort.

- Jeg har altid haft en drøm om at få en Ferrari, og den får man ikke ved at sidde på sin flade, sagde Emil Schmidt til den lokale avis den 20. november 2013.

Men den unge iværksætter, som blev handelsskolestudent fra Haderslev handelsskole i juni 2014 med ordene 'Aldrig mere skole #iværksættertiljegdør', fik aldrig Trademen til vokse og give det afkast, han drømte om. I februar i år solgte han Trademen for under en tiendedel af, hvad han gav for virksomheden bare et år tidligere (De nuværende ejere har omdannet Trademen til et A/S og har intet med Emil Schmidt at gøre).

Luksus-iværksætter i problemer - igen
Luksus-iværksætter i problemer - igen

Emil Schmidt brugte i sin tid som ejer af Trademen sit selskab MOLLY ApS' cvr-nummer. På samtlige fakturaer fra Trademen i perioden februar 2014 til december 2014 – altså under Emil Schmidt ejerskab af firmaet – er det MOLLY ApS' cvr-nummer, som Emil Schmidt anvender i brevhovedet på fakturaerne til kunderne. I denne periode modtager han betalte fakturaer på knap 850.000 kroner eksklusiv moms.

Hertil skal lægges knap 212.500 kroner i moms, som han har opkrævet på fakturaerne hos sine kunder. Metroxpress er besiddelse af samtlige fakturaer.

Er du interesseret i iværksætteri og historier om penge, forbrug og privatøkonomi, så like MX PENGE her

Men MOLLY ApS er ikke momsregistreret, og hvis man driver handelsvirksomhed i den størrelsesorden fra et ikke- momsregistreret selskab, er der ifølge juraprofessor i skatteret Henrik Stensgaard, Aarhus Universiteter, ikke så meget at rafle om:

- Så er der tale om sort økonomi, siger han.

Skatteadvokat Tobias Stenkær Albrectsen, der har specialiseret sig i sager om blandt andet momsunddragelse og skattesvig, forklarer, at det slet ikke kan lade sig gøre at angive moms til Skat, hvis man ikke har en momsregistreret virksomhed.

Kunder om Kornkonges
Kunder om Kornkonges "millionomsætning" - Vi har aldrig købt noget

Tobias Stenkær Albrectsen understreger, at han udtaler sig generelt, og ikke om den konkrete sag.

- Selve det, at man ikke er momsregistreret er i strid med momsloven, hvis der drives momspligtig virksomhed. Angiver en virksomhed ikke sit momstilsvar (forskellen mellem salgs- og købsmoms, red.) vil det også i sig selv være en overtrædelse af momsloven. Resulterer en manglende angivelse i, at der unddrages moms, så er det alvorligt, især hvis det sker med fortsæt til unddragelse: Så er det momsunddragelse efter momsloven paragraf 81, stk. 3,og hvis det er momsunddragelse for over en halv million kroner i en sammenhængende periode, ryger man ind i straffelovens paragraf 289, siger han og tilføjer:

- Alene det at opkræve moms på en faktura er ulovligt, hvis du ikke er momsregistreret. Men det alvorlige er, hvis man opkræver momsen og ikke angiver den til Skat.

Hvis man bare er en 'dummernikkel', som ikke har styr på papirerne, kan man i nogle tilfælde dække sig ind under det, der hedder 'grov uagtsomhed', siger Tobias Stenkær Albrectsen:

- Det handler om, at man ikke får lavet sine momsangivelser rigtigt eller fumler rundt i sine købs- og salgsbilag. Men det er altså noget helt andet, hvis man ikke en gang har momsregistreret sin virksomhed. Når man opkræver moms på sine fakturaer, skal man altså være momsregistreret. Sådan er det. Det vil være meget svært at få domstolene til at tro på, at det kun er 'groft uagtsomt', at man har opkrævet moms uden at være momsregistreret og derpå 'glemt' at angive den til Skat. Det bliver op ad bakke.

En overtrædelse af momsloven paragraf 81 straffes med bøde, hvis den anklagede har handlet 'groft uagtsomt'. Er momsunddragelsen sket med fortsæt, er straffen op til 18 måneders fængsel.

Det er ikke blot som ejer af Trademen, at Emil Schmidt har rod i momsen. Også hans nuværende dealsite Nicetrends.dk henfører til et selskab, som ikke er momsregistreret, nemlig Emil Schmidt Holding ApSs.

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

Det var Nicetrends.dk, som i partnerskab med Berlingske Medias dealsite Sweetdeal solgte fupurene Rêves, som metroxpress afslørede for 10 dage siden.

I mandags fangede metroxpress Emil Schmidt på telefonen. Vi nåede at stille nogle få spørgsmål, før Emil Schmidt lagde på:

Metroxpress: Det cvr-nummer, der er tilknyttet Nicetrends.dk henfører til dit selskab Emil Schmidt Holding ApS, som ikke er momsregistreret. Hvordan forklarer du, at du driver handelsvirksomhed fra et selskab, som ikke er momsregistreret?

Emil Schmidt: Det er ikke helt rigtigt. Nicetrends kører vi under min partners cvr.

Metroxpress: Hvorfor er det så Emil Schmidt Holding ApS' cvr-nummer, der står anført på Nicetrends.dk?

Emil Schmidt: - Jeg vil gerne komme med nogle kommentarer, men det bliver per e-mail.

Metroxpress: - Du skal nok få spørgsmålene på mail også. Men jeg forstår ikke, at du siger, at det er din partners cvr-nummer, du driver Nicetrends.dk under, når det er Emil Schmidt Holding ApS' cvr-nummer, der står anført på Nicetrends.dk?

Emil Schmidt: - Jeg har simpelthen ikke tid til at snakke, så du bliver nødt til at gøre det på e-mail.

Emil Schmidt afbryder samtalen. Metroxpress sendte i mandags en række spørgsmål på e-mail til Emil Schmidt. Vi spurgte blandt andet om følgende:

- CVR-nummeret på Nicetrends.dk (32355048) henfører til selskabet 'Emil Schmidt Holdning ApS', som ikke er momsregistreret dags dato på Skat.dk. Hvordan forklarer du, at du driver handelsvirksomed på Nicetrends.dk fra et ikke-momsregisreret ApS'?

- Hvorfor er MOLLY Aps med cvr-nr 32355056 ikke momsregisteret, når selskabets formål ifølge cvr-registret er 'at udøve handel og dertil hørende aktiviteter'.

- Under dit ejerskab af Trademen, som du solgte i februar i år, benyttede du MOLLY ApS' cvr-nummer 32355056 på samtlige fakturaer. Hvordan forklarer du, at på dine fakturaer til Trademens kunder har opkrævet moms, når Trademen henfører til dit selskab MOLLY ApS, som ikke er momsregistreret?

Emil Schmidt har ikke ønsket at svare på spørgsmålene.

Fredag den 29. maj klokken 10 åbner Emil Schmidt en 360 kvadratmeter stor butik, 'Outletcity', på Storegade 15 i gågaden i Haderslev.

Emil Schmidt vil ikke oplyse, hvilket selskab han driver Outletcity under, ej heller om dette selskab er momsregistreret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx