Af - 05/02-16 06:38

Ekspert: Dette bør du holde dig fra på din ferieEkspert: Dette bør du holde dig fra på din ferie

Hop i poolen, nyd varmen og sæt pris på havudsigten. Men én ting bør du holde nallerne fra, når du om lidt går på vinterferie.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig gennem danskernes prioritering. Hvad vil de nødigst undværre på deres hotel, på ferien i udlandet. Kilde: Ny undersøgelse fra teleselskabet 3.

Vi vil nødigst undvære wifi på vores ferie. Det svarer langt de fleste deltagere i en ny undersøgelse, som Wilke har lavet for teleselskabet 3.

Her er deltagerne blevet spurgt, hvad de mindst kan undvære på hotellet på deres ferie i udlandet, og selvom valgmulighederne blandt andet rummede 'pool', 'havudsigt' og 'roomservice', var det altså 'wifi', der tog en førsteplads.

Men det undersøgelsesresultat får ikke generalsekretær i Stresstænketanken Thomas Milsted til at klappe i hænderne.

- Det er bekymrende, hvis det er et krav, at man skal have wifi på hotelværelset. Jeg vil helt klart mene, at det er en god idé at koble fra på ferien, så man ikke kan nås på internettet og telefonen, siger Thomas Milsted.

Glem Wi-Fi: Med nyt trådløst net kan du hente en HD-film på få sekunder
Glem Wi-Fi: Med nyt trådløst net kan du hente en HD-film på få sekunder

Han fortæller, at adgang til wifi på ferien vil få hverdag og ferie til at smelte mere sammen. Du signalerer overfor hjernen, at du ikke slapper af.


Det kan godt være, du bruger din wifi-forbindelse til at tjekke andre sider, end dem du tjekker i din hverdag, men din hjerne vil associere din computer eller din mobil med arbejde.
Det siger generalsekretæren.

Det samme gælder, hvis du på dit arbejde bruger en papirblok - anvender du en papirblok på din ferie, vil det også få din hjerne til at gå i arbejdstilstand.

Google vil skaffe gratis WiFi til hele verden - og er allerede i gang
Google vil skaffe gratis WiFi til hele verden - og er allerede i gang

Thomas Milsted anbefaler, at du i minimum to dage i træk holder nallerne fra internettet. To dage er samtidig den tid, du skal bruge på at teste, om du er afhængig af at være på nettet. Er det ulideligt for dig at være koblet af nettet i to dage, er du for afhængig af din wifi-forbindelse.

Wifi-afhængighed er ifølge Thomas Milsted den samme form for afhængighed, som når man er afhængig af cigaretter.

- Det er en konkret fysiologisk afhængighed. Du bliver belønnet af hjernens belønningscenter, når du går på nettet, siger han.

De mennesker, der er afhængige af at være på internettet, er ifølge Thomas Milsted mere afhængige af selve tanken om at være opdateret end at få tjekket noget bestemt.

Ny app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twist
Ny app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twist


LÆS OGSÅ: Danskernes e-handel kommer udenlandske firmaer til gode

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx