Af - 12/05-14 13:47

Tusindvis af danskere: Jeg er ikke god nok til mit jobTusindvis af danskere: Jeg er ikke god nok til mit job

Hver fjerde HK'er tvivler i en undersøgelse på, at de ville få deres eget job, hvis de skulle søge det igen. Tegn på, at de mangler opkvalificering, mener både forsker og fagforening.

storybild

Mange HK'ere er usikre på, om de ville få deres eget job, hvis de skulle søge igen. Det tyder ifølge både en forsker og en fagforening på, at de ikke føler sig dygtige nok, og derfor bør de opkvalificere sig. (Billede: Polfoto/AFLO/modelfoto)

Ville du få din stilling igen, hvis du skulle søge den forfra den dag i dag? Nej, siger hver fjerde HK'er i en undersøgelse foretaget af fagforeningen blandt 1.860 medlemmer.

- Hvis du regner det op til hele HK-området er der jo tale om titusindvis af mennesker, der er usikre på deres arbejde. Det er dælme mange. Det er jeg faktisk overrasket over, siger arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det afspejler noget tidstypisk her under krisen, hvor arbejdsgivere kan vælge og vrage, og så frygter folk, at de bliver kasseret, tilføjer Jørgensen, der peger på efter- og videreuddannelse som den sikreste vej til at beholde sit job.

- Den bedste forsikring mod arbejdsløshed er kvalifikationer, siger han.

Samme budskab kommer fra HK, der i dag igangsætter en kampagne, der skal få medlemmerne til at gøre brug af fagforeningens tilbud om blandt andet karriererådgivning. http://www.hk.dk/karriere/karrieretjek/

- Den bedste måde at beskytte sit erhverv på, er ved at have en ajourført uddannelse. Efter- og videreuddannelse behøver ikke tage flere år og være meget dyrt - det kan også være nogle uger eller nogle aftener, understreger HK-formand Kim Simonsen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Mattias Hundebøll afslører særligt...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx