Af - 07/02-16 14:13

Sådan tjener Uber-chauffør kassen – uden at køre bilSådan tjener Uber-chauffør kassen – uden at køre bil

Fed fidus: Uber-chauffør har tjent over en halv million kroner på et halvt år. Stort set uden at køre.

Bildstrecke im Grossformat »

Den første måned klingede der 133.435 kroner ind på kontoen, og de seneste seks måneder er beløbet vokset til 581.712 kroner.

Den amerikanske Uber-chauffør Joseph Ziyaee fra Los Angeles har fundet en fed fidus i Ubers system, der betyder, at han tjener boksen stort set uden at trykke på speederen i sin hyrevogn, skriver Metro.co.uk.

Uber skal betale millioner til franske taxaselskaber
Uber skal betale millioner til franske taxaselskaber

I stedet for selv at køre Los Angeles tyndt, tjener han penge på at skaffe nye Uber-chauffører, som bliver registreret gennem hans referencenummer hos Uber. Det udløser en kontant bonus til ham og den nyhvervede chauffør fra den kontroversielle taxi-tjeneste.

Op til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaften
Op til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaften

Det hele startede med et brud på foden, der gjorde det ubehageligt at køre, fortæller Joseph Ziyaee. I dag kalder han bruddet for en 'velsignelse i forklædning'. Han begyndte at undersøge, hvilke områder der udløste de største bonusser, og frem til i dag har han gennem venner, venners venner og sociale medier hyret knap 200 chauffører.

Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven
Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven

Ziyaee hjælper blandt andet de nye chauffører med at sætte sig ind i appen og spørgsmål omkring kravene til den bil, de kører i. I dag bruger han al sin arbejdstid på at hyre nye chauffører, og han har endog indrettet sin lejlighed som et 'Uberville' med Uber-logoer alle vegne, så han virker mere overbevisende, når han Face-timer potentielle, nye Uber-chauffører.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx