Af - 27/08-15 13:29

Forbrugernes vagthund: Ingen skal føle sig sikreForbrugernes vagthund: Ingen skal føle sig sikre

Forbrugerombudsmanden sender klart signal til fupmagere og småfuskere på nettet: - Vi går også efter mindre virksomheder, der fupper forbrugerne.

storybild

Designlover.dk gik i luften den 20. maj i år med knaldtilbud på Kay Bojesens populære træfigurer. Flere hundrede danskere nåede at købe figurer på siden, som bagmændende har oprettet i en intetanende ældre mands navn. Siden blev hurtigt lukket af af bagmanden eller bagmændene. Politiet efterforsker sagen som databedrageri. (Billede: Screenshot fra Designlover.dk)

- Ingen – heller ikke mindre virksomheder – kan vide sig sikre på, at det ikke er dem, vi tager op næste gang.

Sådan lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, efter Forbrugerrådet Tænk i metroxpress i går påpegede, at småfuskere har for let ved at holde sig under myndighedernes radar.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Vi har masser af sager mod mindre virksomheder. For eksempel har vi lige nu en med mindre webshop, der sælger bukser. Her har en forbruger klaget til os over ikke at have fået leveret den købte vare. Vi har bevissikret hjemmesiden: Cvr-nummeret eksisterede ikke, selskabsadressen eksisterede heller ikke, siger hun og tilføjer:

- Det er en lille bitte side, men det er en sag om fup, som vi går ind og behandler. Så man skal bestemt ikke føle sig sikker, bare fordi der er tale om et lille firma. Men det er klart, at vi skal prioritere vores ressourcer.

Direktør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfusk
Direktør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfusk

Christina Toftegaard Nielsen uddyber:

- Det handler om, hvor meget forbrugerbeskyttelse vi får ud af at tage en given sag op; om hvor meget forbrugerbeskyttelse, vi får for pengene, siger hun og pointerer, at det ikke betyder, at små virksomheder kan føle sig sikre på, at de går under Forbrugerombudsmandens radar.

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

Metroxpress har de seneste måneder afsløret flere mindre og mellemstore virksomheder i urent trav på netter, blandt andet den nu lukkede webshop designlover.dk, som er blevet politianmeldt for at misbrugt en intetanende ældre mands identitet til at oprette webshoppen. Politiet efterforsker sagen som databedrageri.

Forbrugerombudsmanden går også ind i sager, som er bragt frem af medierne, understreger Christina Toftegaard Nielsen:

Design-elskere snydt af fupmagere
Design-elskere snydt af fupmagere

- En af fordelene for os i den slags sager er, at I typisk har gjort en del af efterforskningsarbejdet, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx