Af Jeppe Elkjær Andersen - 06/07-17 19:12

Tre nye danskere på listen over verdens rigesteTre nye danskere på listen over verdens rigeste

Tre nye danskere har fundet vej til listen over verdens 500 mest velhavende personer.

storybild

Fra venstre: Agnete Kirk Thinggaard. Camilla Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Edith Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. (Arkivfoto) (Billede: Robert Attermann / RED STAR / Sc)

Det velansete finansmedie Bloomberg opdaterer hver dag året rundt en liste over verdens 500 rigeste personer. Tidligere har Lego-milliardæren Kjeld Kirk Kristiansen været ene om at repræsentere Lego-familien på den liste, men det er der nu blevet lavet om på. Han har nemlig fået følge af sine tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard og Thomas Kirk Kristiansen på listen.

Det skriver Finans.dk.

I forvejen har Kjeld Kirk Kristiansen gennem et længere stykke tid haft selskab af et par andre danskere i form af Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen (nummer 397 på listen) og Bestseller-milliardæren Troels Holch Poulsen (nummer 369 på listen).

Men det er altså ganske nyt, at de tre Lego-arvinger også kan findes på den fornemme liste.

Det er dog også kun lige, de tre nye danske medlemmer på listen har fundet vej til det ekstremt eksklusive selskab. De ligger nemlig på placeringer som 490, 491 og 492 - alle med en anslået formue på 25,40 milliarder kroner.

De tre nye Lego-milliardærer på listen kan alle takke deres andele i hovedsageligt Kirkbi, som blandt andet ejer Lego-koncernen, for, at de nu er blandt verdens 500 mest velhavende. Alle tre har netop set en pæn stigning i deres værdier gennem Kirkbi det seneste år - hvilket har bidraget til, at de nu er at finde på listen.

De tre yngre Lego-milliardærer er dog et godt stykke under far Kjeld Kirk Kristiansen på Bloombergs liste. Han indtager nemlig plads nummer 112 over verdens rigeste personer. Det gør han med en anslået formue på intet mindre end 76,15 milliarder kroner.

Herfra er der dog omend meget langt op til den rigeste person i Norden, som er den stenrige Ikea-grundlægger Ingvar Kamprad, der anslås til at være god for 284,24 milliarder kroner. En sum, der betyder, at han indtager listens 13.plads.

Endnu længere er der op til listens nummer et, som er Microsoft-skaberen Bill Gates. Han skal ifølge Bloomberg være god for intet mindre end 588,18 milliarder kroner.

I alt er der nu seks danskere på listen over verdens 500 rigeste - de fire af dem er altså fra Lego-familien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx