03/11-17 08:26; Opdateret: 03/11-17 10:40

SAS har medvind: Får milliardoverskud i år og igen til næste årSAS har medvind: Får milliardoverskud i år og igen til næste år

Nye regnskabstal fra SAS vidner om, at underskud og økonomisk brandslukning er fortid, siger analytiker.

storybild

København. Luftfartsselskabet SAS kan se frem til milliardoverskud både i år og næste år. Det oplyser SAS, der har valgt at løfte sløret for dele af regnskabet i 2016/2017, selv om tallene først var ventet i december.

I regnskabsåret 2017/2018 satser selskabet på at kunne levere et resultat før skat og engangsposter på mellem 1,5-2 milliarder svenske kroner.

Man satser blandt andet på, at fremgangen skal sikres ved en "stærk sommer" i 2018.

I regnskabsåret 2016/2017 kan SAS notere sig et overskud før skat på 1,7 milliarder svenske kroner.

Selskabet kører med et forskudt regnskabsår, og det er derfor, at SAS' nye regnskabsår begyndte ved starten af november.

Regnskabstallene vidner om, at SAS er i bedre form, end selskabet har været længe, siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

- SAS leverer et overskud på næsten to milliarder svenske kroner før skat i det her regnskabsår, og man forventer, at det kan gå omtrent lige så godt i det regnskabsår, der kommer, siger han.

Det er ifølge Jacob Pedersen et vidnesbyrd om, at SAS er forandret.

- Vi er kommet til at kende SAS som et selskab, der giver underskud, og hvor brandslukning er en vigtig del af hverdagen.

- Men SAS er forandret til et selskab med kommercielt overskud, og som virkelig ved, hvad man skal give kunderne for at kunne tjene penge, siger han.

Dels har de forskellige spareplaner i SAS gjort deres, og dels er der også økonomisk medvind i Europa, der hjælper SAS på vej, vurderer Jacob Pedersen.

- Først og fremmest er det muligheden for at ekspandere. Den mulighed er kommet, fordi SAS har sænket omkostningerne markant de seneste år. Derudover er SAS i den situation, at luftfartsmarkedet faktisk er godt i det europæiske område, siger han.

Jacob Pedersen henviser til, at også andre selskaber som Lufthansa og Finnair er kommet godt rigtig ud af det seneste kvartal.

- Selv om SAS er meget skandinavisk, så smitter det positivt af, at den økonomiske situation er god. Rejselysten er større både for forretningsrejsende og for fritidsrejsende i hele det europæiske område, siger analytikeren.

Fredag holder SAS generalforsamling. Tallene for fjerde kvartal er foreløbige. Det færdige regnskab kommer 12. december.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Nyt i sagen: Derfor blev helt ny...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx