Af Ritzau - 06/12-16 09:55; Opdateret: 06/12-16 12:03

Legos nye topmand har klodser i årerneLegos nye topmand har klodser i årerne

Bali Padda er ny administrerende direktør for Lego. Han har mere end et årti på bagen i legetøjskoncernen.

storybild

Bali Padda er ny direktør for Lego. Han erstatter Jørgen Vig Knudstorp. (Billede: Free/Lego)

Efter en ikonisk periode i spidsen for Lego viger Jørgen Vig Knudstorp nu pladsen for Bali Padda. Den nye direktør har været hos Lego siden 2002, hvor han har haft hænderne dybt i maskinrummet.

Bali Padda kom fra en stilling som leverandøransvarlig hos skofirmaet Timberland i USA og blev allerede kort efter sin ankomst til Lego chef for logistik i legetøjskoncernen.

- Jeg mødte første gang Lego, da jeg købte min søn en Lego-bil for mange, mange år siden. Han var alt for lille til at bygge den, så jeg købte den faktisk til mig selv. Allerede her begyndte jeg at forstå, hvad Lego kan.

- Lego lærer børn logik og kreativitet. Det er et fantastisk produkt. Nu har jeg været her i mange år, og Lego-ånden flyder i mine årer, siger den nye direktør på en pressemøde tirsdag.

Han fortæller, at hans hovedfokus vil være at sikre, at Lego kommer ud til flere børn samt at sikre, at koncernen kan vokse på en bæredygtig måde.

Samtidig understreger han, at han ikke er kommet for at blive målt op mod Jørgen Vig Knudstorp.

- Det er vigtigt for mig, at jeg ikke er den nye Jørgen.

- Men vi har lagt strategien for fremtiden sammen, så vi kommer til at køre i den samme retning, siger Bali Padda.

Efter få år i Lego blev Bali Padda chef for forsyningskæden i 2005. Det er en vigtig post ikke mindst i Lego, der de seneste ti år har optimeret sine forretningsgange markant.

Siden da er han steget til driftsdirektør og HR-direktør. Og nu altså administrerende direktør.

- Bali Padda har skabt fantastiske resultater i Lego Koncernen med over 14 års erfaring, især inden for funktioner i supply chain, men senest også med fokus på udvikling af medarbejdere og organisationen.

- Bali har vist evne til at drive de ændringer, der har været nødvendige i driften i forbindelse med den betydelige vækst, vi har oplevet i de forløbne år, skriver Niels Jacobsen, formand for bestyrelsen i Lego A/S, i en pressemeddelelse.

Bali Padda er født i Indien, men flyttede som barn med sine forældre til Storbritannien, hvor han har taget sin uddannelse.

I 2013 beskrev daværende direktørkollega i Lego Mads Nipper Bali Padda over for Dagbladet Børsen således:

- Bali er et utroligt eftertænksomt og reflekterende menneske. Og så har han en underfundig humor samtidig med, at han absolut kan være en hård hund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx