Af - 19/11-16 12:06; Opdateret: 19/11-16 12:49

Smart trick går verden rundt: Sådan sparer du let 6.000 kroner opSmart trick går verden rundt: Sådan sparer du let 6.000 kroner op

Det er et meget enkelt trick.

Bildstrecke im Grossformat »
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune offentliggjorde for nylig en analyse, hvor de sammenlignede priserne på de 150 mest solgte varer i deres indkøbsordning, der er møntet på borgere, der har brug for hjælp til indkøb. I alt undersøgte kommunen tre fysiske dagligvarebutikker i København: en Meny, en SuperBrugsen og en Netto. I undersøgelsen indgik derudover kommunens to leverandører til indkøbsordningen. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Undersøgelsen viste, at varerne i supermarkedet Meny samlet set kostede mere end i supermarkedet SuperBrugsen, der var cirka fem procent billigere. Varerne i discountbutikken Netto var 19 procent billigere. - Hvis man ser hele udviklingen siden finanskrisen, er folk generelt gået over til discount. Man kan få varer, som man er fint tilfreds med til lavere priser. Og så vil man typisk foretage såkaldte suppleringsindkøb i et supermarked eller en specialbutik, hvis man har brug for en vare, man ikke kan få i discountbutikkerne, fortæller forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen. På de følgende sider kan se nogle priseksempler på nogle af de mest almindelige dagligvarer, der indgik i undersøgelsen. Meny 39,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 20,00 kroner Prisforskellen på Budget toiletpapir var noget mindre: Her kostede otte ruller 12,90 kroner i Meny, 12,50 kroner i Netto og 9,95 i Meny. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 32,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 19,95 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 5,50 kroner Superbrugsen 5,50 kroner Netto 5,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 3,33 kroner Superbrugsen 2,50 kroner Netto 1,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 7,00 kroner Superbrugsen 6,00 kroner Netto 5,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 6,50 kroner Superbrugsen 6,95 kroner Netto 6,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

I galleriet kan du se, hvordan du kan spare penge ved dine dagligvarer.

Forkæle familien med store julegaver eller en rejse sydpå til sommer.

Der kan være mange gode grunde til, hvorfor en opsparing kan være en rar ting, men ofte er det svært at sætte penge til side.

Men nu går et enkelt trick verden rundt, som kan komme dig til gavn i en nær fremtid. Det skriver The Sun.

Her tjener studerende mest på opsparingen
Her tjener studerende mest på opsparingen

Tricket kaldes '365 dages juleudfordring', da det ofte bliver brugt af mødre, der gerne vil lægge penge til side til børnenes julegave.

Idéen er, at du hver dag i et år lægger lidt penge til side til jul (eller en hvilken som helst anden begivenhed) - men med et twist. Men øger hele tiden beløbet.

Den første dag i måneden begynder du med at lægge en krone til opsparingen. Den næste dag lægger du to kroner til. På tredjedagen lægger du tre kroner til og femte dagen fem kroner.

Vil du opdateres med artikler om pengerelaterede emner, så like MX Penge på Facebook.

Så fremdeles at du indtil den sidste dag i måneden lægger 30 eller 31 kroner til side.

Med den metode sparer du 465 kroner op i måneder med 30 dage og 496 kroner i måneder med 31 dage.

Hvis du overholder reglen i 12 måneder, har du sparet 5.797 kroner op til jul, rejse eller forkælelse til dig selv.

Tricket er gået viralt på Facebook, hvor især forældre sætter stor pris på det.

Kvinder får alt for lidt ud af deres opsparing
Kvinder får alt for lidt ud af deres opsparing

Mange har dog valgt at vende tricket om, så de begynder med at sætte 30 eller 31 på opsparingen i starten af måneden og derefter gå ned i antallet af kroner.

På den måde føles det måske ikke helt så hårdt sidst på måneden.

Sandra havde tre kroner tilbage til resten af måneden: Nu græder hun af glæde
Sandra havde tre kroner tilbage til resten af måneden: Nu græder hun af glæde

Overraskende: Med denne metode kan du hæve din boligpris
Overraskende: Med denne metode kan du hæve din boligpris

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx