Tidligere ansatte: Kinesiske kokke knoklede ulovligt 12 timer af gangenTidligere ansatte: Kinesiske kokke knoklede ulovligt 12 timer af gangen

To tidligere ansatte hos kæden Letz Sushi fortæller, at ulovlig kinesisk arbejdskraft var en fast del af vagtplanen.

storybild

I årevis har det været fast praksis, at kinesiske kokke arbejdede langt mere end det tilladte.

Sådan lyder det fra Emilie Haug Rasch og Ulrik Frost, der tidligere har arbejdet som tjenere hos Letz Sushi.

De har begge oplevet, at unge kinesere, der på papiret var studerende i Danmark, knoklede fra klokken 9.30 om morgenen og først gik hjem samme dag efter klokken 21 flere gange om ugen.

- Mine kinesiske kolleger arbejdede rigtig meget. Det foregik systematisk, og arbejdstiden var skrevet ind i vagtplanen. Jeg arbejdede i Letz Sushi i seks år og har ikke oplevet kinesere, der kun arbejdede 15 timer om ugen, forklarer 24-årige Ulrik Frost.

Fagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikæde
Fagbevægelsen frontalangriber Dyne-Larsens sushikæde

Emilie, der indimellem hjalp kineserne med lektier, fortæller, at de havde svært ved at få tid til studierne:

- Kineserne arbejdede enormt meget. Flere af dem arbejdede så meget, at de slet ikke kunne følge deres undervisning, siger Emilie Haug Rasch til Fagbladet 3F.

Hun sagde op, da hun ikke kunne holde arbejdsmiljøet ud.

- Til sidst blev jeg rigtig træt af det. Det var hårdt, og arbejdsmiljøet var dårligt. Jeg synes heller ikke, at det er ok, at man man driver virksomhed med ulovlig arbejdskraft og ingen overenskomst.

Letz Sushi er blevet pålagt at betale en bøde på 350.000 kroner for at have benyttet illegal arbejdskraft i hele 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Direktør og medejer af Letz Sushi Louise Ertman Baunsgaard skriver i en mail til metroxpress, at hun er uenig i 'politiets vurdering'.

- Vi har valgt at betale bøden, da vi ikke kan dokumentere, at vi har overholdt reglerne, skriver hun og henviser til, at Letz Sushis gamle lønsystem ikke indeholdt oplysninger om, hvornår på måneden medarbejderne var på arbejde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx