Af Ritzau - 16/08-16 08:46; Opdateret: 16/08-16 09:50

Novos IT-baby havde vokseværk i første halvårNovos IT-baby havde vokseværk i første halvår

NNIT, der er født ud af Novo-gruppen, oplevede salgsvækst i første halvår og øgede resultatet solidt.

storybild

NNITn skuffer i modsætning til sine søstre i Novo Nordisk-gruppen ikke i halvåret. (Billede: Free/Jakob Boserup)

Mens både Novo Nordisk og Novozymes har budt på skuffende regnskaber kan det nyeste medlem af Novo Nordisk-familien, NNIT, præsentere solid fremgang i 2016's første halvår.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

- Resultatet for første halvår bekræfter NNIT's evne til konsistent at levere profitabel organisk vækst i overensstemmelse med vores udmeldte forventninger, skriver administrerende direktør Per Kogut.

I første halvår steg omsætningen med 6 procent il 1,3 milliarder kroner og driftsresultatet med 11 procent til 126 millioner kroner.

- Jeg er især opmuntret af den tillid, som flere markedsførende virksomheder har vist NNIT, hvilket har resulteret i et antal signifikante vundne kontrakter i andet kvartal, skriver Per Kogut.

Udviklingen har været så overbevisende, at NNIT har valgt at give sine aktionærer et udbytte for halvåret på små 50 millioner kroner.

Det er specielt selskaber og finanshuse, der har bidraget til væksten for NNIT i første halvår. Salget til selskaber steg med 22 procent og salget til finanshuse med 32 procent.

Men den klart største del af omsætningen kommer fortsat fra IT-løsninger til den medicinalindustri, som NNIT er født ud af.

Salget til medicinalselskaber steg med én procent i halvåret til 779 millioner kroner, hvoraf 611,5 millioner kom fra andre selskaber i Novo Nordisk-gruppen.

- Andelen af omsætning, der kommer fra andre end Novo Nordisk-gruppen steg til 54 procent mod 51 procent i samme periode sidste år.

- Dermed fortsætter tendensen, hvor NNIT gradvist bliver mindre og mindre afhængige af Novo Nordisk, skriver NNIT.

Trods fremgangen falder NNIT på børsen fra start. Ifølge investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen havde investorerne sat forventningerne for højt op.

- Aktien er steget med 40 procent i år før dagens fald, fordi NNIT har meldt om nye kunder løbende de sidste måneder.

- Så investorerne havde ventet en opjustering, men den er ikke kommet. NNIT har ikke gjort det dårligt, investorerne har bare forventet, at de kunne gøre det umulige. Det kunne de ikke, siger investeringsøkonomen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx