Af Ritzau - 26/04-17 17:29

Rekordstimen fortsætter for de danske aktierRekordstimen fortsætter for de danske aktier

Som i resten af verden er det gode tider for aktierne i Danmark, der onsdag satte sin tredje rekord i streg.

storybild

C20 Cap satte rekord for tredje dag i streg onsdag. (arkivfoto) (Billede: Free)

Det toneangivende danske aktieindeks, OMX C20 Cap, lukkede onsdag i det rekordhøje indeks 1119,5. Det var tredje dag med rekord i streg og den 14 af slagsen, siden kalenderen skiftede.

Der har været ekstra medvind på cykelstien for aktionærerne siden weekenden, hvor den første runde af det franske præsidentvalg viste, at den EU-venlige Macron står til at tage præsidentposten.

Onsdag aften kan der komme ekstra benzin i motoren, når USA's erhvervsvenlige præsident, Donald Trump, præsenterer sit udspil til en skattereform af verdens største økonomi.

Lige meget hvad ventes der udsving på markederne de kommende dage, hvis Donald Trump ender med at skuffe investorerne.

- Vi har tre spændende døgn foran os. Det kan godt være, at der er bølgegang forude, men det er ikke et isbjerg, vi er på vej imod, skriver seniorstrateg hos Danske Bank Lars Skovgaard Andersen og fortsætter:

- Hvis Trump overrasker med mange detaljer om den kommende skattereform, kan det få en ret markant positiv effekt på markederne, som vil understøtte de allerede positive vinde i markedet. Hvis han ikke leverer og ender med at skuffe, så kan vi få en aktiekorrektion.

Onsdag var fokus på det danske marked på Novozymes, der indledte regnskabssæsonen for første kvartal med en positiv overraskelse. Det blev belønnet med en stigning på næsten fem procent.

- Det væsentlige at bide mærke i er, at den organiske vækst er bedre ventet, og det skal Novozymes have kredit for.

- Der har været mange investorer, som har været nervøse omkring væksten, og det er nok også derfor, at vi ser en markant reaktion i aktien, siger aktieanalytiker i Nykredit Klaus Kehl til Ritzau Finans.

Også Nets, der ejer dankortet, havde medvind, efter det kom frem, at selskabet er på trapperne med en betalingsapp. Den skal tage kampen op med MobilePay, der hastigt er i gang med at tage store bidder af markedet for betalinger.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Single Bendtner nærmer sig...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx