09/09-13 09:18

Danske virksomheder skovler milliarder hjemDanske virksomheder skovler milliarder hjem

Overskuddet på betalingsbalancen steg i perioden maj til juli i forhold til samme periode sidste år.

storybild

(Billede: Thomas Freitag / Arkivfoto)

Overskuddet på betalingsbalancen ligger lunt i svinget. I juli endte det på 13 milliarder kroner, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er godt nok et fald på 2,2 milliarder kroner i forhold til måneden før. Og faldet kan især tilskrives et fald i overskuddet på tjenester på 2,3 milliarder, viser tallene.

Læs også: Godt nyt: Danmark skovler penge ind fra udlandet

Jens Nærvig Pedersen, der er økonom i Danske Bank siger, at juli bragte overskuddet i årets syv første måneder op på 65 milliarder kroner.

- Det er cirka 10 milliarder kroner mere end i 2012. Set over de seneste 12 måneder løber overskuddet på betalingsbalancen op i 117 milliarder, siger økonomen i en kommentar.

Ser man på de tre måneder fra maj til juli steg overskuddet på de løbende poster med 4,2 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år.

- Det imponerende overskud skal tilskrives en kombination af fornuftig stabilitetsorienteret økonomisk politik siden midten af 1980’erne. Dertil kommer, at krisen har gavnet overskuddet på betalingsbalancen, siger Jens Nærvig Pedersen.

Det er dog den negative side af de flotte balancer, påpeger han:

- Krisen har nemlig ramt vores indenlandske økonomi langt hårdere end tilfældet har været i en række af vores samhandelslande, siger han.

- Dermed har vi importeret relativt mindre end andre lande - til gavn for vores betalingsbalance, men til skade for væksten og velstanden, lyder det fra økonomen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx