Af - 30/04-14 07:00; Opdateret: 30/04-14 08:47

Så meget sparer du på at købe briller i TysklandSå meget sparer du på at købe briller i Tyskland

Tag til Berlin og køb dine mærkevare-briller og kom hjem igen med penge på lommen!

storybild

Der er mange penge at spare på briller, hvis man ser sig for eller tage turen over grænsen til Tyskland. (Billede: polfoto/arkiv)

Mærkevare-briller er så meget billigere i Tyskland, at besparelsen snildt kan betale for et weekendophold i Berlin. Det viser en prissammenligning på Ray-Ban-briller og en række andre mærkevarebriller, som metroxpress har foretaget blandt Danmarks tre største optikerkæder og den største tyske optikerkæder, Fielmann.

Peter fra L'easy meldt til politiet
Peter fra L'easy meldt til politiet

På flere modeller kan man spare over 2.000 kroner på en brille-løsning bestående af stel, hærdet glas med antirefleks og ens styrke på begge øjne samt synstest.

For eksempel koster Panto-modellen fra Ray-Ban 2.198 kroner hos Synoptik, 1.995 kroner hos Thiele og 3.400 kroner hos Profiloptik. Tager man et smut over grænsen og nyder forårssolen hen over en forlænget weekend i Berlin, kan man købe den samme brille hos Fielmann til 914,50 kroner.

Det er en forskel på næsten 2.500 kroner svarende eller 272 procent sammenlignet med prisen hos Profiloptik. Den besparelser dækker omkostningerne til at flyve tur/retur til Berlin og tage to nætter på hotel Hilton i Berlin. Vælger man at tage bussen og et billigere hotel, kan man komme hjem med penge på lommen.

Ny dom sikrer dig billige togbilletter
Ny dom sikrer dig billige togbilletter

Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerådet, opfordrer danske brillebærere til at undersøge markedet, prutte om prisen i Danmark eller tage til udlandet.

- Der er mange penge at spare. Forbrugerne må gribe i egen barm. Der er ingen grund til betale for meget for et par briller, men mange føler, at de har et særligt tillidsforhold til lige netop deres optiker. Men der er mange gode optikere derude, og hvis priserne skal ned, skal forbrugerne shoppe mere rundt.

Denne billige blender er også bedst
Denne billige blender er også bedst

Formand for Danmarks Optikerforening Per Michael Larsen ønsker ikke at udtale sig om prisniveauet i metroxpress' prissammenligning, men siger generelt:

- Omkostninger til løn er højere i Danmark, og momsen kan også forklare 6-7 procent af prisforskellen. Der er fuld priskonkurrence i Danmark, og så har vi nogle glade og tilfredse kunder.

Den danske optikerbranche har tidligere været i Konkurrencestyrelsens søgelys. I 2002 fandt styrelsen, at danske optikere trods en lav produktivitet havde en meget høj indtjening.

I 2010 anbefalede en konsulentrapport fra McKinsey, som den daværende VK-regering havde bestilt, at gennemsigtigheden i prissætningen blandt optikerne i Danmark skulle øges, så kunderne får bedre mulighed for at tage prisen med i betragtning, når de skal have nye briller.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx