Af - 26/03-14 15:51

Twitter-besked koster elev en halv million kronerTwitter-besked koster elev en halv million kroner

En 20-årig australsk mand er blevet dømt til at betale over en halv million kroner i erstatning til en tidligere underviser, fordi han krænkede hende på sociale medier.

storybild

En krænkende besked på Facebook og Twitter har resulteret i, at en 20-årig mand skal betale en kæmpe erstatning. (Billede: KRISTENSEN LASSE)

Der er mange, der med jævne mellemrum fortryder beskeder, som de har skrevet på sociale medier.

Men det er nok ingenting i forhold til en 20-årig australsk dreng, der er blevet dømt til at betale en kæmpe erstatning for en krænkende besked på nettet.

Andrew Farley, der er tidligere elev på Orange High School i New South Wales, skrev i efteråret 2012 en række beskeder om sin lærer, Christine Mickle.

Ringede 3.300 gange til ekskæreste: Nu er han dømt
Ringede 3.300 gange til ekskæreste: Nu er han dømt

I beskederne på Twitter og Facebook beskyldte han hende blandt andet for at have presset hans far – der var tidligere leder af skolens musik- og kunstafdeling – til at kvitte sit job, som Christine Mickle siden overtog.

Elevens beskeder, der hurtigt blev spredt på sociale medier, fik stærkt negative konsekvenser for den kvindelige underviser, der blev sygemeldt i omkring et år.

Kvinden valgte at sagsøge eleven for ærekrænkelse og tabt arbejdsfortjeneste, og for nylig faldt der dom i sagen: Andrew Farley skal betale 105.000 australske dollars i erstatning, svarende til cirka 524.00 danske kroner, skriver The Sidney Morning Herald.

Pædagog fyret for at tage én slurk rødvin
Pædagog fyret for at tage én slurk rødvin

Den unge mand fortæller til avisen, at det ikke var hans mening at krænke læreren:

- Det var et enkeltstående tilfælde, og jeg var frustreret. Det var en diskussion mellem fire af mine venner, og det var ikke meningen, at det skulle ud offentligt, siger Andrew Farley, der nu er gået personligt konkurs på grund af det store erstatnings-krav.

- Det har virkelig rystet mig, og jeg er blevet deprimeret. Jeg er blevet nødt til at søge hjælp, og det hele skyldes bare en enkelt kommentar på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx