Af - 29/04-16 20:16

Emil tjente kassen på at sælge slik til efterskolekammeraterneEmil tjente kassen på at sælge slik til efterskolekammeraterne

Som 16-årig solgte Emil slik til hele sin efterskole. Et initiativ, som bliver anerkendt hos formanden for Dansk Iværksætterforening.

Bildstrecke im Grossformat »
- Det er en rigtig glad følelse, at man selv har tjent sine egne penge. Der er selvfølgelig meget arbejde i det, men jeg er vildt tilfreds, når forretningen så også går godt økonomisk, siger Emil Nissen. Emil Nissen forklarer, at fordelen ved at sælge slik er, at det er nemt at opbevare. - Mine forældre synes både godt og dårligt om min forretning. Dårligt fordi, jeg brugte så meget af mit efterskoleår på det, men de var glade for, at jeg brugte tiden på noget, jeg kunne lide, siger Emil Nissen. Billedet forestiller Emil Nissen på slikindkøb. Emil Nissen er ikke i tvivl om, hvilket slik der solgte bedst blandt efterskolevennerne: - Helt klart chokolade barerne: Twix og Snickers, svarer han.  Billedet viser, hvor meget slik Emil Nissen købte ind, når han skulle fylde sit lager op. Før Emil Nissen begyndte at sælge slikket, havde han sparet lidt penge op, som han brugte til indskud i sin forretning. Det er de penge, han købte sit første læs slik for. Sådan så Emil Nissens liste ud. Ud fra den kunne hans kammerater få et overblik over, hvad han havde på lager, og hvad de skulle punge ud for at få guf. Emil Nissen forklarer, at lærerne på efterskolen ikke var helt tilfredse med hans guf-foretagende: - I starten synes de, det var okay, men ikke i længden, fordi min forretning voksede så meget. Men det forhindrede ikke Emil Nissen i at tjene 40.000 kroner på det år, han solgte slik til kammeraterne. - Jeg har aldrig kunne lide normalt arbejde. Så derfor satser jeg også i fremtiden på selv at have en virksomhed, hvor jeg kan bestemme selvstændigt, siger Emil Nissen, der er 18 år i dag.

Emil Nissen udnyttede, at kiosken og supermarkederne lå langt fra efterskolen. Han oprettede sin egen lille slik-biks.

Flaskedreng i Netto, græsplæne-trimmer for mor og far eller aviseromdeler. Der er sparsomt med muligheder for at tjene lidt ekstra ud over lommepengene, når man er under 18.

Men Emil Nissen fandt som 16-årig på en lidt atypisk måde at inddrive ekstra lommepenge på, mens han gik på efterskole i Vestjylland:

- Jeg fandt jeg frem til, at det kunne være en idé at sælge slik, eftersom der var stor efterspørgsel på det blandt eleverne, og der ikke var nogen butikker i omegnen, siger Emil Nissen til metroxpress.

Interesserer du dig for iværksætteri, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Emil Nissen købte ind for 7.000 kroner ad gangen i billige supermarkeder som Lidl, fik hjælp af sin storebror til at transportere slikket til efterskolen, hvor han solgte de søde sager med en fortjeneste på 80-100 procent.

En chipspose til 12 kroner i Lidl kunne hans efterskole'kunder' eksempelvis erhverve sig for 20 kroner.

11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner
11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner

På et år tjente Emil Nissen omkring 40.000 kroner. En indtjening, som han ikke har dårlig samvittighed over:

Jeg synes selv, mine priser var i orden. Jeg spurgte også mine efterskolekammeraer, hvordan de havde det med, at jeg solgte slikket dyrere, og de fleste syntes bare, det var dejligt, for det sparede dem jo trods alt for en lang tur til kiosken.
Det siger Emil Nissen.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

Men hans priser lå dog ikke helt fast. Flere af kammeraterne pruttede om prisen, hvilket Emil Nissen havde det helt fint med.

Det voksende slikforetagende gik blandt kammeraterne under navnet "Nissens biks", og han selv blev kaldt for "slik Emil".

En hjemmelavet prisliste gik på runde blandt kammeraterne, så de kunne få et overblik over, hvilke produkter Emil Nissen husede i sit skab, der fungerede som lager. Når skabet var helt fyldt op, gemte det på slik for en værdi af 7.000 kroner.

Et skab, han sjældent åbnede på baggrund af sin egen appetit.

- Det var begrænset hvor meget, jeg selv spiste, eftersom jeg altid har haft den tankegang, at jeg kun gjorde det for at tjene penge, så jeg kunne købe det, jeg drømte om, siger Emil Nissen.

Pengene brugte han på tøj, og resten står på en opsparingskonto, som Emil Nissen kan bruge af, når han i fremtiden vil kaste sig ud i andre iværksættereventyr. I dag er han 18 år og går på Innovationslinjen på Varde handelsskole, men slikhandlen har han lagt på hylden.

Formanden for Dansk Iværksætterforening spår Emil Nissen gode chancer for en lovende iværksætterkarriere:

- Når man i en så ung alder allerede er så entreprenant, har man det med at klare sig godt. Iværksættere har det med at undervurdere vigtigheden af et godt købmandsgen, siger formanden Christian Walther.

Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen
Jonathan gik ned med stress: - Det er ikke legitimt i branchen

Metroxpress har sat ham ind i Emil Nissens slikforretning:


Jeg tager hatten af for, at en ung mand letter røven og er ansvarlig for sin karriere. Det er sjældent noget, der kommer skidt tilbage.
Det siger han.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Er du en vaskeægte slik-kender?

LÆS OGSÅ: Mand står til livstid bag tremmer for at stjæle slik for 200 kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx