Af - 17/01-16 14:43

14-årige Frederik har lavet sit eget tøjmærke14-årige Frederik har lavet sit eget tøjmærke

Hvad lavede du, da du var 14 år? Frederik har lavet sit eget tøjmærke og er snart klar med sin anden kollektion.

Bildstrecke im Grossformat »

'Paul Copenhagen'. Det lyder ungt, 'street' og eksklusivt, det nye danske tøjmærke, og det bliver ikke mindre interessant af, at det er den blot 14-årige Frederik Paul Balsbo Johansen, der går i 8. klasse på Munkegårdsskolen i Gentofte, der står bag det.

Man skal kravle, før man kan gå, og Frederik er godt på vej til at få sit tøjmærke på benene. Salget af den første lille kollektion, der består af fire forskellige t-shirts – to kortærmede og to langærmede, går ganske pænt.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Jeg har solgt over halvdelen af lageret, og i starten af februar er jeg klar med min næste kollektion, som kommer til at indeholde hættetrøjer, kasketter og t-shirts, siger han.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

Det var i sommeren 2015, Frederik fik ideen til 'Paul Copenhagen'. Han lånte nogle penge af sin mor og gik i gang med at designe brand-logo og hjemmesiden Paulcopenhagen.com. I november sidste år fik han leveret den første sending tøj.

- Jeg følte en sejr, og værelset blev lavet om til et lager med 'Paul Copenhagen'-trøjer over det hele.

WOW: Karl har overmalet sine dyre Kanye-sneakers
WOW: Karl har overmalet sine dyre Kanye-sneakers

Frederik får produceret sit tøj hos den danske tøjproducent Jardex, som broderer 'Paul Copenhagen'-logoet – en stilistisk parapty, der skal symbolisere det danske vejr - på basis t-shirts. Næste skridt er, at Frederik selv vil i gang med at designe pasformen på sit tøj og udvide brandet til pigetøj.

- Jeg er ved at undersøge, hvor jeg kan få lavet tøjet, og jeg har talt med min mor og far om, at det kunne være i Kina, Bangladesh eller Indonesien.

Ung iværksætter kickstarter ure af træ
Ung iværksætter kickstarter ure af træ

Overskuddet bliver ikke klattet væk, fortæller han. For det første skal gælden til hans mor afvikles, resten bliver brugt på at bestille nye varer og andre omkostninger.

Efter folkeskolen vil han på handelsgymnasiet, og på sigt satser han på en karriere som iværksætter.

- Jeg har altid gået meget meget op i mode, og jeg vil gerne være fuldtidsiværksætter med 'Paul Copenhagen', når jeg bliver voksen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx