Af - 17/02-14 09:16; Opdateret: 17/02-14 10:32

Dansk firma får giga-bøde for snydDansk firma får giga-bøde for snyd

Spilfirmaet Lotto24 skal betale en bøde på i alt 400.000 kroner for vildledende markedsføring. Det er ikke første gang, at Forbrugerombudsmanden er efter virksomheden.

storybild

Forbrugerombudsmand Henrik Øe har fastslået, at spilfirmaet Lotto24.dk har brugt vildledende markedsføring. (Billede: KÜRSTEIN BENJAMIN)

Det går ikke at lokke med et »prøvemedlemskab« i 14 dage for 1 krone, hvis man ikke samtidig tydeligt fortæller forbrugerne, at de efter periodens udløb automatisk bliver tilmeldt et løbende medlemskab til en fuld pris på 299 kroner per måned.

Det fastslår Forbrugerombudsmanden, der har set nærmere på 13 kampagner, som det danske spilfirma Lotto24 står bag.

Virksomheden har erkendt, at markedsføringen i 13 kampagner på nettet var vildledende, og selskabet har accepteret bøden på 400.000 kroner.

Dansk netgigant politianmeldt for spam
Dansk netgigant politianmeldt for spam

- Jeg ser med stor alvor på den her type sager, hvor forbrugere bliver vildledt til at tro, at de får et godt tilbud, hvorefter det så viser sig, at de er blevet bundet til et løbende abonnement. Jeg forventer, at Lotto24 fremover gør det helt tydeligt for forbrugerne, at de reelt set køber et abonnement, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Desuden har Lotto24 tilbagebetalt pengene til de syv forbrugere, som er involveret i sagen.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i september 2013 Lotto24 for at have vildledt forbrugerne i forbindelse med 13 markedsføringskampagner, der lå på spillesiden lotto24.dk i kortere eller længere perioder fra maj 2012 til juni 2013.

Gourmet-konge får bøde på 10.000 kroner
Gourmet-konge får bøde på 10.000 kroner

Forbrugerne kunne få en gave og deltage i konkurrencen om 25.000 kroner, hvis de svarede på nogle spørgsmål og betalte 1 krone med deres kreditkort for et 14 dages prøvemedlemskab af lotto24.dk.

Først allernederst på siden - efter knappen ”Videre” og med langt mindre synlig skrift - stod der, at forbrugerne efter prøveperiodens udløb automatisk blev tilmeldt et løbende medlemskab af lotto24.dk til en fuld pris på 299 kroner per måned.

Forbrugerne skulle selv opsige abonnementet for at undgå, at der efterfølgende blev trukket penge fra deres konto som betaling for det løbende abonnement.

Bank får bøde på halv million kroner
Bank får bøde på halv million kroner

Lotto24 har tidligere fået en bøde på 60.000 kroner i en lignende sag om vildledende markedsføring.

- Jeg ser desværre en del sager, hvor forbrugere er røget i en abonnementsfælde i forbindelse med, at de har deltaget i en konkurrence på nettet. Det er derfor et problem, som jeg har fokus på at løse, siger Henrik Øe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx