Af - 28/04-16 16:40

200.000 danskere har løjet om dette i deres cv200.000 danskere har løjet om dette i deres cv

Det kan være svært at holde sig til sandheden, når man gerne vil have et job. Det viser en ny undersøgelse. Dum idé, lyder det fra Dansk Erhverv.

Bildstrecke im Grossformat »

Der bliver pyntet lidt ekstra på kvalifikationerne, når danskerne søger job.

Er du god til at arbejde selvstændigt, men er samtidig en haj til gruppearbejde? Det kan nogen gange være svært at skulle forklare og overbevise en fremtidig arbejdsgiver om alle de mange kompetencer, man selv synes, man har.

Og nogle bruger da også ufine metoder til at få solgt sig selv som den bedste kandidat til jobbet. Én ud af 14 danskere i arbejde, eller næsten 200.000 personer, har løjet i deres cv. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Deloitte.

Undersøgelsen viser også, at når vi lyver i vores cv, er det ved at overdrive vores kvalifikationer.

Interesserer du dig for jobsøgning, erhvervsliv og arbejdsmiljø, så like MX Penge, hvor du vil blive opdateret med historier om emnet.

Men det er ifølge Iben Posniak, som er HR- og ledelseskonsulent i Dansk Erhverv, en rigtig dum idé:

- Man vinder ikke noget ved at lyve i sit cv. Kan man ikke leve op til det, der står, er det spild af tid, siger hun til metroxpress.

Arbejdsløse Katrine: Folk siger 'så må du få et job i Netto'
Arbejdsløse Katrine: Folk siger 'så må du få et job i Netto'

Netop derfor anbefaler Dansk Erhverv, at virksomhederne kalder deres kandidater til samtale, tester dem og tager reference på dem.

- Et cv alene er jo ingen garanti for, at medarbejderen performer på samme måde som tidligere i sit nye job, siger Iben Posniak.

Undersøgelsen viser, at det især er de unge, der lyver i deres cv. Mens kun én ud af 20 medarbejdere over 50 år indrømmer at have pyntet på deres CV, gælder det for hver ottende af de unge under 30 år.

Det overrasker Iben Posniak, der pointerer, at unge ellers er mere ærlige end andre. Hun har dog en mulig forklaring på tendensen.

Unge er vant til at skulle være perfekte, blandt andet på sociale medier. På samme måde er det en iscenesættelse af skrive sit cv, og derfor gør man måske sine fjer lidt større end ellers.
Det siger hun.

LÆS OGSÅ: Ny reform skal sende arbejdsløse hurtigere i job

LÆS OGSÅ: Kommission: Ledige skal turde tage alle job

LÆS OGSÅ: Så meget mere tjener en ikke-ryger sammenlignet med en ryger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx